Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd

Morotslimpa

0 röster
IMG_2686 IMG_2683 IMG_2688 MOROTSLIMPA Saftig, rustik, ljuvligt god, mjuk limpa med rivna morötter i degen som gör brödet extra näringsrikt och gott. Skiva gärna upp limpan och frys in skivorna. Då är det enkelt att ta fram önskat antal skivor när man är hungrig. Tips! Baka ljuvligt goda morotsfrallor – klicka här för recept! Reklam för Lindas avlånga ugnsform BAKTIPS! Baka gärna kakan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! Den har högra, raka kanter och gjord i aluminium vilket gör att gräddningen blir jämn och perfekt! Klicka här för att beställa ugnsformen!

Morotslimpa

2 st (halvera degen om du vill baka en limpa) 50 g jäst 8 dl vatten 2 msk rapsolja 2 tsk salt 1 stor morot 8 dl rågsikt ca 10 dl vetemjöl Garnering valfria frön GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. 2. Skala och riv moroten fint. 3. Tillsätt rapsolja, salt, morot, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en lätt kladdig, men smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i 40 min. 4. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor, lika långa som limpformarna. Lägg dem i varsin limpform, klädd med bakplåtspapper. 5. Pensla limporna med vatten och strö över frön. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Ställ in limporna på ett galler, längst ner i ugnen. Sänk värmen till 200 grader när du sätter i bröden. Grädda i ca 45 min. Ta ut dem ur formen och låt dem svalna på ett galler. morotslimpa1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Morotsfrallor

  Saftiga, rustika, härliga morotsfrallor. De går bra att frysa in och ta fram önskat antal och tina när du ska äta dem. Passar till frukost, till en sallad eller på en buffé. Tips! Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön eller solroskärnor. Tips! Baka tekakor med rivna morötter i degen – klicka här …

1

Kalljäst morotslimpa

  KALLJÄST MOROTSLIMPA Det är smart och smidigt att göra degen på kvällen och låta den jäsa i formen i kylen över natten. Då är det bara att ta fram degen och grädda när man vaknar. Så gott och trevligt att kunna njuta av nybakat bröd till frukosten! Tips! Rågsikten kan bytas ut till 4 dl …

0

Snabbfrallor

  Ljuvligt goda, mycket lättbakade bröd som är perfekt att bakat till frukost eller som tillbehör till en fräsch sallad eller soppa. Ingredienserna har man oftast hemma vilket är skönt. Tips! Baka snabba 3-minuters stekpannebröd som gräddas i stekpannan – klicka här för recept! Snabbfrallor Ca 9 st 8 dl vetemjöl 2 dl havregryn 1 …

0

Tekakor med rivna morötter

  Underbara, mjuka, saftiga tekakor med rivna morötter i degen! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola  Tekakor med rivna morötter Ca 20 st 2 st morötter, rivna 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 75 g smör eller ¾ dl rapsolja 2 tsk salt 14–16 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Skala och riv morötterna. Smula ner …

0

Kladdkaka

  Underbar kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna extra höga och härliga.  Om du vill baka en klassisk kladdkaka med ”normal” mängd smet så klickar du här! Kladdkaka Ca 12 bitar 200 g smör, smält 5 dl strösocker 1 dl kakao 1 krm salt 2 tsk vaniljsocker 4 ägg 3 dl vetemjöl Garnering …

2

Pasta- och köttfärssåsgratäng

  ENKEL, SUPERGOD VARDAGSMAT En supergod Pasta- och köttfärssåsgratäng som hela familjen älskar. Perfekt att göra om du har köttfärsåsrester kvar sedan gårdagen! Middagstips! Gör en ljuvligt god curryköttfärssås till middag – klicka här för recept! Pasta- och köttfärssåsgratäng 1 ½ liter kokt pasta 1 liter köttfärssås 2 dl ost, riven GÖR SÅ HÄR 1. Sätt …

0

Mjuka frallor

  Mjuka, härliga frallor som passar perfekt till frukost! Det går bra att frysa in bröden! Tips! Baka tekakor på klassiskt vis – klicka här för recept! Mjuka frallor Ca 20 st 50 g jäst 6 dl vatten 2 tsk salt ½ dl rapsolja 8 dl vetemjöl 8–10 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner …

0

Baconlindad potatis

  Baconlindad potatis är så gott, så gott, så gott! Och mycket enkelt att göra! Den salta smaken från bacon gör potatisen extra läcker och god. Denna potatis passar till det mesta, kyckling, kött, grönsaker och sallad. Tips! Gör hemgjord guacamole till potatisen – klicka här för recept! Baconlindad potatis Ca 16 st 16 potatisar  …

0

Veganpannkakor

  Tips! Baka veganska snabbfrallor som är supergoda! Klicka här för recept! Veganpannkakor 4 dl vetemjöl  8 dl havredryck (eller sojamjölk) en nypa salt 2 msk mjölkfritt margarin eller rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop alla ingredienserna till en smet. Låt den stå i 10 minuter. 2. Värm upp en stekpanna. Lätt i en …

0

Pain Riche

  Pain Riche bakas av vitt mjöl och bakades i Frankrike rean i slutet av 1800-talet. Det finns uppgifter om att det bakades i Sverige på 1930-talet, men under andra världskriget blev det brist på vetemjöl och brödet bakades sedan inte på många år. Men ett antal år senare återupptogs bakande av brödet med det …

0

Tekaksfrallor

  Oerhört saftiga, fluffiga och goda frallor! Degen är nästan densamma som tekakor, men bröden är något tjockare vilket gör att de får ännu mer gott innanmäte än vanliga tekakor! Det är underbart att sätta tänderna i dessa mjuka bröd! Mjölken i degen kan bytas ut mot vatten (men det blir en lite annan konsistens på …

0

Grytbröd

  LÄTTBAKAT GRYTBRÖD Baka bröd i gryta är både enkelt och supergott! Brödet blir oerhört med en mycket smakrik, knaprig skorpa på toppen. Brödet går bra att frysa in. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Grytbröd 1 bröd Locket på grytan gör att fuktigheten bevaras i brödet och en härlig, knaprig yta bildas under …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x