Pankopanerad torsk är en favoriträtt hemma i min familj. Servera gärna med romsås, remouladsås, potatis och citron. Så enkelt och gott!
Tips!
Om du har en fritös hemma är det supergott att fritera de panerade torskfiléerna.
Pankopanerad torsk
4 personer
600 g torskfilé
salt
svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
3 dl pankoströbröd
smör eller olja till stekning
GÖR SÅ HÄR
- Skär torskfiléerna i bitar. Strö över salt och lite svartpeppar.
- Lägg vetemjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd i tre olika tallrikar.
- Vänd först fisken i vetemjöl, vänd dem sedan i ägg och till sist i pankoströbrödet.
- Stek de panerade fiskbitarna i smör eller olja på medelhög värme tills fisken får en lite gyllenbrun färg och är genomstekt. Stek i någon minut per sida. Servera med romsås eller remouladsås, kokt potatis och citron.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Tack vad gott!