Mördegsinbakad chokladkaka. Den här gick åt som smör i solsken. Smördegen ihop med chokladen är en ljuvlig kombination, bland det godaste jag bakat på länge!!!
MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA
100 g smör, kallt
1 nypa salt
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 g schweizernöt-chokladkaka (eller annan valfri chokladkaka)
Garnering
Florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med salt, vetemjöl och strösocker till en deg.
2. Kavla ut degen till en rektangel som är 3–4 cm längre än chokladkakan och ca 20 cm bredare, på ett bakplåtspapper.
3. Lägg chokladkakan ovanpå degen.
4. Vik degkanterna över chokladkakan (till ett paket).
5. Gräddan kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna på plåten. Pudra över florsocker.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!