Supergoda, saftiga, lättbakade havrefrallor! Nu ska jag dela med mig av en hemlighet… Jag ska berätta för er om den bästa ingrediensen som gör bröden luftiga, saftig och fiberrikare. Och det är FiberHUSK®.
Reklam för att baka med FiberHUSK®
FiberHUSK® är glutenfritt och gör degen mer lättarbetad, luftig och elastisk.
FiberHUSK® innehåller fibrer och smakar ingenting vilket gör att bröden påverkas inte av dess smak.
FiberHUSK® är räddningen i glutenfria degar, men passar också bra i degar med gluten.
FiberHUSK® hittar du i din matbutik och på apotea.se
Den här degen skulle bli väldigt kompakt, smulig och falla sönder om jag inte tillsatt FiberHUSK® i den. Med FiberHUSK® håller den ihop, är lättarbetad och man kan forma runda, snygga frallor. Helt perfekt! Och FiberHUSK® innehåller fibrer som gör bröden ännu fiberrikare. Så himla bra ingrediens.
Här får ni ett favoritrecept på nyttiga, supergoda havrefrallor som ni måste testa att baka!
Saftiga havrefrallor
12 st
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1/2 dl FiberHUSK®
2 msk rapsolja
2 ägg
3 dl mjölk
Garnering
1 uppvispat ägg
valfria frön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönde och finfördela dem lite med händerna i bunken.
2. Tillsätt bakpulver, salt och FiberHUSK®. Rör om ordentligt.
3. Tillsätt ägg, rapsolja och mjölk. Rör om ordentligt och låt degen stå i ca 5 minuter så att den blir lite fastare i konsistensen.
4. Forma degen till en rund boll och lägg den på ett bakbord. Platta till den och dela den i 12 bitar som en stjärna.
5. Forma runda bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Pensla bröden med ägg och strö över valfria frön.
7. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt frallorna kallna innan du skär dem itu.