Saftiga, mjuka supergoda frallor! Det här är ett favoritrecept hemma hos mig som jag bakar väldigt ofta! Frys in bröden om ta fram när du ska äta!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
LINDAS FRUKOSTFRALLOR
Ca 20 st
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3/4 dl rapsolja
14–15 dl rågsikt
Garnering
1 uppvispat ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter, gärna i bakmaskin. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg.
4. Strö över lite, lite vetemjöl och tryck hål i dem med t ex baksidan på en sked eller någon annat runt. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten.
5. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!