Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd

Frallor på plåt

58 röster

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop på plåten och det gör dem extra fluffiga och goda! Jag har garnerat mina frallor med både vita och svarta sesamfrön, men självklart går det bra med en sorts sesamfrön, eller så kan man byta ut dem till vallmofrön om man vill. Eller gör dem utan frön, det går också lika bra. Men jag tycker fröna ger en extra god smak på brödet.

Tips! Baka frallor i pajform – recept klicka här!

FRALLOR PÅ PLÅT

20 st

50 g jäst
8 dl vatten
1 msk salt
1 dl rapsolja
9 dl rågsikt
9–10 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
sesamfrön, vit och svarta

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smidig deg. Tillsätt lite mer vetemjöl om det behövs (mängden vetemjöl kan variera lite). Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 45 minuter.

2. Rulla degen i vetemjöl så att den blir mjölad runt om. Gör en avlång rulle och dela degen i 20 bitar. Forma dem till runda frallor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Låt dem jäsa på plåten i ca 25 minuter. Sätt ugnen på 240 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Öppna inte luckan under gräddningen.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

GLACE AU FOUR

juvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar. Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord hallonglass – klicka här! GLACE AU FOUR 8–10 portioner 2 liter vaniljglass2 dl frysta hallon, …

0

10-minuters kola i airfryer

Reklam för att göra 10-minuters kola i Cosori airfryer! Den blir helt perfekt, seg och ljuvligt god och det tar bara 10 minuter.  ⭐️Jag älskar min Cosori airfyrer. Jag använder den dagligen till att laga mat, baka och nu göra julgodis. Den är helt suverän. Allt går snabbare och enklare än att tillaga än i …

0

RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA

RATATOUILLE är en fransk grönsaksgryta som kan ätas som den är till t ex ris, couscous eller bulgur. Eller som tillbehör till t ex en kycklingfilé eller på en buffé. Receptet kan dubblas om man vill göra en stor sats och frysa in. Tips! Gör nyttiga hemlagade grönsaksbiffar – recept klicka här! RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA …

0

FRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje …

0

Saffransbullar med smörgömma

Saffranbullar fyllda med smörkräm. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm. Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept! Saffransbullar med smörgömma Ca 30 st Fyllning150 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 msk vaniljsocker Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm salt3 …

1

SAFFRANSKÄRLEKSMUMS I AIRFRYER

Reklam för att baka saffranskärleksmums i airfryer – en supersaftig, mjuk kaka täckt med en ljuvlig kärleksmumsglasyr och kokos som jag bakat i min Cosori airfryer. JAG ÄLSKAR min Cosori airfryer, den är så enkel och smidig att använda och allt blir så bra när man gräddar i den! BESTÄLL COSORI AIRFRYER KLICKA HÄR!🌟 Din …

1

SMÖRKRÄMSLUSSEBULLAR

De allra godaste lussebullarna jag bakat!!! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med smörkräm och knastrande socker ovanpå! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas! Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare …

9

CITRONKÄRLEKSMUMS

Citronkärleksmums – en ljuvligt god kaka! Ljusa kärleksmums med citronsmak – såååå himla gott! Den här måste ni baka! CITRONKÄRLEKSMUMS Ca 12 bitar Smet3 dl strösocker2 ägg175 g smör, smält1 ½ dl mjölk2 tsk bakpulver4 dl vetemjöl1 citron, rivet skal Glasyr35 g smör, smält2 tsk vaniljsocker3 dl florsocker1–2 msk pressad citron (kan ersättas med apelsin) Garneringkokos …

2

Cheesecake

CHEESECAKE En lyxig, populär dessert som är helt perfekt när man har kalas, middagar och gäster. Den får alltid högsta betyg från alla som smakar den. Cheesecake ca 15 bitar Botten400 g digestivekex 175 g smör, smält Fyllning6 gelatinblad3 ägg300 g färskost, t ex Philadelphia3 dl crème fraiche, 34 procent3 dl florsocker2 tsk vaniljsocker2 citroner, rivet skal …

0

Linsgryta

Linsgryta med kokosmjölk. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill. Kryddtips! Istället för curry kan man krydda med Garam masala och lite spiskummin så får man …

0

SMÖRKRÄMSSAFFRANSBULLAR

De allra godaste lussebullarna jag bakat!!! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med smörkräm! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas! Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare för smöret fastnar på …

0

SPINDELKAKOR

BAKA TILL HALLOWEEN Spindelkakor – läskigt goda småkakor att baka till Halloween. Ett halloweenrecept som är lätt och kul att baka. SPINDELKAKOR 15–20 st 1/2 dl farinsocker1/2 dl strösocker2 1/2 dl vetemjöl ½ krm salt 100 g smör, rumsvarmt  Garneringrunda chokladbitar1 msk smält choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda farinsocker, strösocker, vetemjöl och salt …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x