Baka ett supergott bröd och servera till middagen – med eller utan vitlök. Väldigt lätt att baka och det är alltid uppskattat att servera nybakat bröd till maten!
Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här!
Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min ugnsplåt.
I min suveräna ugnsplåt har jag bakat ett supergott vitlöksbröd som blir fantastiskt gott! Jag rekommenderar varmt att baka bröd, men även mjuka kakor m m i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Fler recept till ugnsplåten finns här!
Vitlöksbröd i Lindas ugnsplåt
25 g jäst
4 dl vatten
3 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl
Garnering
2 msk rapsolja eller olivolja
2 klyftor vitlök, pressade
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och rör om med en slev (ej bakmaskin). Blanda ihop allt till en kladdig deg (den ska vara kladdig). Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Lägg ett bakplåtspapper i Lindas ugnsplåt. Stjälp upp degen och tryck ut den i plåten. Pensla degen med rapsolja eller olivolja blandat med pressad vitlök. Låt degen jäsa utan bakduk i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Efter jäsningen: Tryck hål i degen med ditt pekfinger (se bild nedan). Strö över flingsalt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Servera brödet till en god middag. Skär brödet i rutor med en kniv eller bryt brödet i bitar med händerna.
Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!
Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!
Fler recept till ugnsplåten finns här!