

Saftig, sötsyrlig och alldeles, alldeles underbar! đ Citronsockerkakan Ă€r en tidlös favorit som alltid gĂ„r hem. Perfekt till kaffet eller som en liten efterrĂ€tt. Enkelt att baka, svĂ„rt att motstĂ„! Ăt den som den Ă€r eller servera med en kula glass sĂ„ har du en ljuvlig dessert!
HĂ€r hittar du fler recept pĂ„ goda, mjuka kakor â klicka hĂ€r!
CITRONSOCKERKAKA
12 bitar
3 st Àgg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smÀlt
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal + pressad citronsaft
Garnering
florsocker
GĂR SĂ HĂR
1. SÀtt ugnen pÄ 180 grader. Vispa strösocker och Àgg pösigt i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna samt tillsÀtt rivet citronskal och pressad citronsaft frÄn en hel citron. Blanda ihop alla ingredienser till en slÀt smet.
2. HĂ€ll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 œ liter.
3. GrĂ€dda kakan lĂ€ngst ner i ugnen i ca 36â40 min (kĂ€nn med en provsticka). LĂ„t den svalna i formen innan du stjĂ€lper upp den. Pudra florsocker över kakan före servering.
HĂ€r hittar du fler recept pĂ„ goda, mjuka kakor â klicka hĂ€r!
HĂ€r hittar du fler recept pĂ„ goda, mjuka kakor â klicka hĂ€r!
HĂ€r hittar du fler recept pĂ„ goda, mjuka kakor â klicka hĂ€r!