LJUVLIGT GOD SAFFRANMAZARINKAKA Det går mycket snabbare att baka en stor mazarinkaka än småmazariner. Den är fyllningen är smaksatt med saffran och är underbart god. En lyxig, läcker kaka att bjuda på i juletid!
12–14 bitarMördeg5 dl vetemjöl200 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker Mazarinfyllning200 g mandelmassa
1 påse saffran (0,5 gram)100 g smör, rumsvarmt2 ägg Glasyr3 dl florsocker2 tsk vaniljsocker4–5 tsk vattenGÖR SÅ HÄR1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa, saffran och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Blanda florsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.
[caption id="attachment_54430" align="" width="860"] 1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.[/caption]
[caption id="attachment_54431" align="" width="860"] 2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.[/caption]
[caption id="attachment_54432" align="" width="860"] 3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.[/caption]
[caption id="attachment_54433" align="" width="860"] 4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.[/caption]
[caption id="attachment_54434" align="" width="860"] 5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen.[/caption]
[caption id="attachment_54436" align="" width="860"] 6. Blanda florsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.[/caption]
[caption id="attachment_54437" align="" width="860"] 7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.[/caption]
Tuppkaka är nog en av de enklaste kakor som finns att baka! Den innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma. Den här är smaksatt med citron som ger den en fräsch, härlig smak! Den perfekta kakan som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir …