LJUVLIGT GOD SAFFRANMAZARINKAKA Det går mycket snabbare att baka en stor mazarinkaka än småmazariner. Den är fyllningen är smaksatt med saffran och är underbart god. En lyxig, läcker kaka att bjuda på i juletid!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Saffranmazarinkaka
12–14 bitar
Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
Mazarinfyllning
200 g mandelmassa
1 påse saffran (0,5 gram)
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
Glasyr
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4–5 tsk vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa, saffran och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Blanda florsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.