Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

PERFEKTA FRALLOR

3 röster

Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Favoritbröd! Ställ in en ugnsfast form med vatten i ugnen. Ångan håller ytan på brödet mjuk längre under gräddningens första del. Detta förhindrar att skorpan bildas för tidigt och blir hård. Resultatet blir en tunnare och sprödare skorpa. Eftersom skorpan inte stelnar för snabbt kan brödet fortsätta att jäsa och expandera maximalt under de första minuterna i den heta ugnen. Detta ger ett luftigare och större bröd.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

PERFEKTA FRALLOR

20 st

50 g jäst
9 dl vatten, fingervarm
1 msk salt
1 dl rapsolja
10 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i fem minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca en timme.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ en ugnsfast form med vatten i botten på ugnen, ca 5 dl (läs om detta ovan).

4. Forma 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga hål i ytan med t ex ett sugrör eller något annat runt. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen i 18–20 minuter tills de får en ljusbrun färg. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

CITRONSOCKERKAKA

Saftig, sötsyrlig och alldeles, alldeles underbar! 😍 Citronsockerkakan är en tidlös favorit som alltid går hem. Perfekt till kaffet eller som en liten efterrätt. Enkelt att baka, svårt att motstå! Ät den som den är eller servera med en kula glass så har du en ljuvlig dessert!Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor …

0

Stekt potatis

Stekt potatis är perfekt att göra om du har överbliven kokt potatis. Eller så kokar du potatis först och sedan steker. Om du vill göra råstekt potatis (utan att koka först) så finns recept här! Stekt potatis Du behöver:2–3 potatisar per person (eller mer om så önskas) Gör så här:1. Koka rå potatis i ca …

0

GALETTE MED BÄR

En fransk, öppen paj som man kan fylla med sina favoritbär, antingen blanda olika sorter eller bara fylla med blåbär, hallon eller jordgubbar. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass. Här hittar du fler goda pajrecept – klicka här! Galette med bär ca 10 portioner  125 g smör, rumsvarmt3 dl vetemjöl1/2 krm salt1 dl florsocker1 ägg Fyllningca …

0

KLIPPFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

Att baka egna frallor är en njutning i sig, men det finns små detaljer som kan lyfta dem ytterligare. Ett enkelt knep för att ge dina frallor både karaktär och ett extra krispigt yttre är att klippa ett kryss i dem med en sax innan gräddning. Detta lilla snitt är inte bara för syns skull. …

0

SNABB PICKNICKKAKA

Den här snabba picknickkakan med smak av kanel och pärlsocker är så där härligt mjuk och saftig. Perfekt att ta med till parken, stranden eller bara njuta av hemma med en kopp kaffe. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även …

0

SILVIAKAKA

Silviakaka är en klassisk favorit som är vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gå åt som smör i solsken!  Obs! Kaksmeten innehåller inte fett. Här hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka denna SILIVIAKAKA i …

0

KLIPPFRALLOR

Dessa saftiga och supergoda frallor har fått sin unika karaktär genom ett enkelt saxklipp på toppen, vilket ger dem en fantastisk textur. Resultatet är ett otroligt bröd som är lika gott som det är vackert! KLIPPFRALLOR Ca 20 st 50 g jäst8 dl vatten, fingervarm1 msk salt3/4 dl rapsolja9 dl rågsiktca 9 dl vetemjöl (eller 18 dl vetemjöl) GÖR SÅ …

0

Lindas gräddtårta

En klassisk gräddtårta fylld med bär, grädde och vaniljkräm. Vilken drömtårta! Självklart kan man variera fyllningen precis som man vill. En superläcker tårta som räcker till många. Passar sommarens alla skolavslutningar, midsommar och kalas. Lindas Lindas gräddtårta ca 20 bitar Botten6 ägg4 dl strösocker3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver3/4 dl vatten, kokhett Vaniljkräm2 äggulor2 dl …

0

GAFFELFRALLOR

Fluffiga, supergoda frallor som är helt perfekta till frukost eller servera dem till en soppa, sallad eller till middagen. Degen kan även kalljäsa i 8–10 timmar. Läs nedan. KALLJÄSNING:Gör degen på kvällen och grädda frallorna direkt när du vaknar. GÖR SÅ HÄR 1:– Gör degen och baka ut frallorna direkt på plåten. Strö över lite …

0

RABARBERKAKA

Lindas segmjuka rabarberkaka! Enkel att baka och otroligt god – den här saftiga och mjuka rabarberkakan slänger du snabbt ihop för en ljuvlig fikastund! En riktig höjdare som alltid går hem. Tips! Receptet är dessutom superflexibelt; rabarbern kan enkelt bytas ut mot hallon, blåbär eller jordgubbar beroende på vad du är sugen på! Servera gärna med hemgjord vaniljvisp! …

0

FARINSOCKERKAKA

Mjuk sockerkaka med farinsocker, det är en riktig höjdare och den har en ljuvlig karamellsmak och saftig, mjuk konsistens. Den är enkel att baka och passar perfekt till fikat när du vill ha något extra gott!Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här! FARINSOCKERKAKA 12 bitar 2 dl strösocker2 ägg1 dl …

0

KYCKLINGFILÉ I SKYSÅS

Den här rätten må vara enkel, men smaken är allt annat än blygsam! Med saftig kyckling och en underbar skysås är detta ett säkert kort som alltid går hem, även hos de yngsta. En familjefavorit som bevisar att det godaste inte behöver vara komplicerat! Den kanske inte ser så speciell ut på bild, men smakar desto bättre!Jag …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x