
Kycklingfilé & oliver i kryddig tomatsås. 🌶️🍅🍗 En perfekt middag att slänga in i ugnen och låta smakerna jobba. Lättlagat och helt ljuvligt. Den här rätten är en riktig vinnare – smakrik, saftig och så otroligt god!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
4–5 portioner
600 g kycklingfilé
salt
svartpeppar
paprikakrydda
chiliflakes
2 nävar gröna oliver, kärnfria
2 gula lökar
Tomatsås
2 paket krossade tomater
en nypa salt
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk kycklingfond
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Krydda dem med salt, svartpeppar, paprikakrydda och lite chiliflakes (eller efter egen kryddsmak).
2. Stek dem på ytan i en het stekpanna med olja (de ska inte vara helt genomstekta).
3. Lägg kycklingarna i en ugnsform. Skala och skär löken i mindre bitar. Lägg dem och oliverna ovanpå kycklingbitarna.
4. Tomatsås: Blanda krossade tomater, salt, vitlök och kycklingfond i en bunke. Häll det över kycklingen. Strö över torkad eller färsk oregano.
5. Grädda kycklingen längst ner i ugnen i ca 30 min tills kycklingen är genomstekt och tomatsåsen puttra lite lätt. Servera med ris, bulgur, cous-cous eller krossad potatis.