

Frasiga, sega kanter och ett mjukare, lätt kladdigt innanmäte. Kanterna är så otroligt goda, helt magiska!! Den här kakan är bland de godaste äppelkakor jag bakat!
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
LINDAS ÄPPELKAKA
12 bitar
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
2 1/2 dl vetemjöl
Garnering:
1–2 äpplen (beroende på storlek)
kanel
1 msk strösocker
1 msk smör, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad pajform, ca 26 cm i diameter.
3. Skala och skär äpplena i skivor. Lägg dem på smeten i pajformen. Strö över kanel och strösocker.
4. Smält smör och ringla det över äpplena.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Äpplena sjunker ner något under gräddningen. Kanterna blir härligt frasiga och mjukare i mitten. Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde.
Obs! Om du bakar pajen i en springform, ställ formen på en ugnsplåt eller på aluminiumfolié som du viker upp på ytterkanten för det kan läcka ut lite smält smör.









Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!




Låter gott måste prova o baka den
Gott😋😋😋
Varför måste det vara hela 3 dl socker, borde räcka med två dl