

PLÅTMAT Tillaga lax och potatis på en ugnsplåt – samtidigt! Så himla gott och enkelt! Den perfekta middagen som sköter sig nästan själv!
Jag brukar tillaga lax och potatis på en ugnsplåt – samtidigt! Så himla gott och enkelt! Den perfekta middagen som sköter sig nästan själv!
PLÅTMAT – en perfekt middag! Jag delar mitt recept i första kommentaren under bilden!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Lax & potatis i ugn
10–12 potatisar
75 g smör, smält (eller 3/4 dl valfri olja)
2 vitlöksklyftor
1 hel laxsida
Kryddning:
chiliflakes
salt
svartpeppar
dill
1 citron
Tillbehör:
10 cocktailtomater
Tillbehör:
Kall gräddfilsås – recept klicka här!
Hemgjord romsås – klicka här!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela potatisarna på mitten. Lägg dem på halva sidan av en ugnsplåt.
2. Blanda smält smör (eller olja) med pressad vitlök. Pensla potatisarna med hälften av blandningen. Salta och strö ev. över någon färsk krydda, t ex basilika.
3. Grädda potatisen mitt i ugnen i ca 30 min. Ta ut potatisen, sänk värmen till 160 grader.
4. Lägg laxen på andra halvan av ugnsplåten. Pensla allt med resten av smör- eller oljeblandningen. Salta, krydda och strö över hackad dill.
5. Ställ in ugnsplåten längst ner i ugnen i 20–30 min, tills laxen är genomgräddad, beroende på storlek. Men inte för länge så den blir torr.
Tillbehör:
Kall gräddfilsås – recept klicka här!
Hemgjord romsås – klicka här!






