

Det finns få saker som slår en nybakad rågsiktslimpa! 🍞Den är mjuk, saftig och med en perfekt gyllene färg. Det här brödet är en riktig favorit, perfekt till frukostmackan eller kvällsfikat. Jag brukar skiva upp limpan i skivor och frysa in brödskivorna för då kan jag ta fram önskat antal skivor och tina till frukost.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!
LINDAS RÅGSIKTSLIMPA
1 limpa
25 g jäst
3 dl mjölk, kylskåpskall
1/2 dl mörk sirap (ljus sirap funkar också)
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
ca 8 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, olja, salt och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så att glutentrådarna blir starka, gärna i en hushållsassistent.
2. Knåda ut degen på ett mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa. Lägg ner degen i Lindas brödform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och nagga ytan med en gaffel.
3. Låt limpan jäsa till sin dubbla storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Sänk temperaturen i ugnen till 200 grader när du ställer in formen i ugnen. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 35 minuter.
Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!