

đ Har du en banan hemma? Perfekt! AnvĂ€nd den för att baka en otroligt saftig banansockerkaka i en limpform â den perfekta fikan. Resultatet Ă€r en extra hög och fluffig kaka som smakar himmelskt gott till fikat!
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna sockerkaka i min limpform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jĂ€mnt fint resultat med jĂ€mn grĂ€ddning av hela brödet/kakan!  BestĂ€ll gĂ€rna min limpform â klicka hĂ€r!Â
I den hÀr limformen kan du Àven baka bröd, kladdkaka, pajer och mycket mer.
HĂ€r hittar du fler goda, enkla recept att baka i min limpform â klicka hĂ€r!

LINDAS BANANSOCKERKAKA I LIMPFORM
1 sockerkaka
2 Àgg
2 1/2 dl strösocker
75 g smör, smÀlt
Ÿ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 mogen banan, mosad
kanel
Garnering
ev. florsocker
GĂR SĂ HĂRâš
1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader.Â
2. Vispa Àgg och strösocker pösigt i en bunke. TillsÀtt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en slÀt smet (man ska inte vispa lÀnge för dÄ blir glutentrÄdarna för starka och det ska de inte vara nÀr man bakar sockerkaka).
3. Mosa bananen med en gaffel och blanda ner den ordentligt i smeten.
4. HÀll 1/3 av sockerkakssmeten i Lindas avlÄnga ugnsform, klÀdd med bakplÄtspapper, pudra över lite kanel, upprepa 2 ggr till.
5. GrĂ€dda kakan lĂ€ngst ner i ugnen i 35â40 min. LĂ„t den svalna i formen innan du stjĂ€lper upp den pĂ„ en tallrik. Pudra gĂ€rna lite florsocker pĂ„ kakan före servering.
HĂ€r hittar du fler goda, enkla recept att baka i min limpform â klicka hĂ€r!
HĂ€r finns fler goda recept pĂ„ mjuka kakor â klicka hĂ€r!