
Denna linsgryta med kokosmjölk har blivit en favorit här hemma. Den är inte bara ljuvligt god och krämig, den är också så otroligt lätt att laga. Receptet är dessutom flexibelt, så det är enkelt att experimentera med olika kryddor för att hitta din egen perfekta smakkombination.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
LINSGRYTA MED MORÖTTER & TOMAT
ca 4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek (eller en skvätt tabasco)
ca 8 dl vatten
3 dl röda linser (torra)
1 grönsaksbuljongtärning eller 2 msk grönsaksfond
1 tetraförpackning 250 ml kokosmjölk (2 1/2 dl)
2 morötter, skurna i tunna slantar
2 dl cocktailtomater
2 nävar färsk spenat
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp en stekpanna. Häll olja i botten. Hacka löken och fräs den ihop med pressad vitlök, curry och sambal oelek.
2. Tillsätt vattnet och linserna och låt det puttra i några minuter. Tillsätt restan av ingredienserna och låt allt puttra i ca 15 min tills linserna svällt och kokat klart.
Smaka av och om du vill ha mer smak eller styrka kan du krydda lite till. Tillsätt mer vatten om det behövs. Grytan ska vara såsig och krämig. Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.