

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag har gräddat min banan-proteinlimpa i min avlånga ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även sockerkakor, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
BANANPROTEINLIMPA
1 st
9 dl havregryn (nyp sönder till mjöl)
1 msk bakpulver
4 ägg
2 bananer, mosade
2 dl kvarg (eller filmjölk, naturell yoghurt)
Garnering
söndersmulade havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
3. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.
4. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp limpan med bakplåtspappret och låt den kallna innan du skär den i skivor.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!