Nyttig och ljuvligt god, len glass helt utan tillsatt socker. Den går snabbt att göra och är perfekt när man är sugen på något sött och gott, men som samtidigt ska vara nyttigt.
Mild yoghurt i glassen gör den lite krämigare, men det går lika bra med mjölk med valfri fettprocent.
Tips!
Pudra gärna över lite kardemumma på den färdiga glassen – supergott!
Laktosfri glass!
Man kan tillsätta iskallt bubbelvatten (t ex Ramlösa, Loka) istället för yoghurt eller mjölk, men då blir glassen mer som sorbet. Supergott det med!
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Nyttig mangoglass utan socker
2 portioner
225 g frysta mangobitar (1 paket)
½ fryst banan
½–1 dl naturell mild yoghurt (eller mjölk)
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienserna i en mixer och kör tills du har en krämig glass. Ibland får man stanna mixern och trycka ner ingredienserna igen. Ät direkt eller förvara glassen i frysen. Täck glassen med plastfolie om den förvaras i frysen så det inte bildas skinn på glassen. Tips! Det är supergott med lite kardemumma på toppen på glassen.