Bloggar Lindas Bakskola Lindas nyttigt Okategoriserade

Nyttig mikrokladdkaka

mikrochokladkaka6 mikrochokladkaka10

När sötsuget sätter in är den här kakan perfekt att göra! Den tar drygt 1 minut att göra i mikron och innehåller bara ägg, banan och kakao. Den har en mjuk härlig konsistens, god chokladsmak och mättar bra. Perfekt när man är sötsugen, men vill vara nyttig! Min 6-åriga dotter åt kakan med god aptit och passar barn och vuxna lika bra.

Tips! 
Servera gärna chokladkakan med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbar. Supergott och hälsosamt!

Nyttiga, sockerfria dadelbollar – klicka här för recept!
Nyttiga, sockerfria dadelbollar – klicka här för recept!
Nyttig sockerfri mangoglass, klar på 5 min! Klicka här för recept!
Nyttig sockerfri mangoglass, klar på 5 min! Klicka här för recept!

Fler nyttiga recept hittar du genom att klicka här!

Nyttig mikrokladdkaka

2 portioner

1 banan (normalstor)
1 ägg
1 ½–2 msk kakao
ev. 1 nypa salt 

Garnering
kokos
ev. hallon

GÖR SÅ HÄR

1. Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao. Tillsätt ev. en nypa salt för att framhäva smaken. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer med knivar, till en slät smet.

2. Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.

3. Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i 1–1 ½ minut. Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen. Servera gärna med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubb.

1. Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao. Tillsätt ev. en nypa salt för att framhäva smaken. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer med knivar, till en slät smet.
1. Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao. Tillsätt ev. en nypa salt för att framhäva smaken. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer med knivar, till en slät smet.
2. Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.
2. Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.
3. Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i 1–1 ½ minut. Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen. Servera gärna med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubb.
3. Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i 1–1 ½ minut. Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen. Servera gärna med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubb.

mikrochokladkaka5

 

mikrochokladkaka9 mikrochokladkaka7

mikrochokladkaka8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig melonglass

Fruktbaserad, sockerfri glass som blir oerhört krämig & god! Smakar sött utan socker!

0

Snabb bakpulverlimpa

Suveränt gott bröd som går blixtsnabbt att baka!

0

Snabblimpa som inte behöver jäsa

Suveränt god & lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats och är klar på totalt 30 min (5 min arbete + 25 min ugn).

0

Chokladsnittar

Knapriga, läckra chokladsnittar med pärlsocker på toppen!

0

Segmjuk jordgubbskaka

Lättbakad kaka med segmjuka, lite frasiga kanter – en favorit som innehåller få ingredienser man oftast har hemma!

0

Segmjuk jordgubbskaka

SUPERGOD! Lättbakad jordgubbskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0

Maräng- & jordgubbsglasstårta

Drömgod, krämig glass med stora jordgubbsbitar i – riktigt lyxig & god! (Görs utan glassmaskin).

0

Smulig Limepaj

En ljuvligt god, sötsur paj med smulig Digestivebotten. Lyxigt & läckert!

0

Chokladtryffeltårta med maränggrädde & bär

En läcker kladdig chokladbotten, tryffel, maränger, vispgrädde & bär – allt som behöver för en perfekt tårta! Mums!

0

Tryffeltårta

Choklad & maränger = en ljuvlig kombination. Servera gärna med vispgrädde & glass också!

0