Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas småkakor Okategoriserade

Chokladsnittar

chokladsnittar11 POPULÄRA KLASSIKER Chokladsnittar är ljuvligt goda, lätta att baka och håller i flera veckor i en burk med tätt lock. Fyll kakburken med dessa smarriga godingar!
Saftiga, härliga hallonmuffins – klicka här för recept!
Saftiga, härliga hallonmuffins – klicka här för recept!
Ljuvligt goda krabbelurer med jordgubbsmos – klicka här för recept!
Ljuvligt goda krabbelurer med jordgubbsmos – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladsnittar

30–35 st 1 ½ dl strösocker 2 msk kakao ½ tsk bakpulver 1 nypa salt 2 ½ dl vetemjöl 125 g smör, rumsvarmt  Garnering pärlsocker GÖR  SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg. 2. Dela degen i tre delar. 3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. 4. Platta till längderna lite lätt. 5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen. 6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
chokladsnittar8 chokladsnittar9 chokladsnittar10 chokladsnittar11  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Segmjuk jordgubbskaka

Lättbakad kaka med segmjuka, lite frasiga kanter – en favorit som innehåller få ingredienser man oftast har hemma!

0

Segmjuk jordgubbskaka

SUPERGOD! Lättbakad jordgubbskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0

Maräng- & jordgubbsglasstårta

Drömgod, krämig glass med stora jordgubbsbitar i – riktigt lyxig & god! (Görs utan glassmaskin).

0

Smulig Limepaj

En ljuvligt god, sötsur paj med smulig Digestivebotten. Lyxigt & läckert!

0

Chokladtryffeltårta med maränggrädde & bär

En läcker kladdig chokladbotten, tryffel, maränger, vispgrädde & bär – allt som behöver för en perfekt tårta! Mums!

0

Tryffeltårta

Choklad & maränger = en ljuvlig kombination. Servera gärna med vispgrädde & glass också!

0

5-minuters dessert

Dippa färska bär, frukt och maränger i fluffig chokladgrädde. Blixtsnabb, drömgod dessert som garanterat kommer göra succé!

0

Chokladgrädde

Fluffig, härlig chokladgrädde. Använd den som fyllning i tårtor eller dippa frukt och bär i den.

0

Smulig jordgubbspaj

Det bästa av två världar: smuldeg & jordgubbar! Servera gärna med vaniljsås eller glass.

0

Fryst jordgubbscheesecake

Baka utan ugn! Läcker, lättgjord cheesecake med en gudomligt god jordgubbsfyllning!

0