En fruktig, fräsch och ljuvligt god glass baserad på vattenmelon och banan. Bananen ger glassen en härlig sötma och gör den oerhört krämig. Mjölken gör också att glassen blir krämig. Det går bra att använda vatten, men då blir glassen lite mindre krämig, men fortfarande god!
Tips! Det går lika bra att göra glassen på t ex honungsmelon eller andra melonsorter!
Här hittar du fler nyttiga recept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Nyttig melonglass
ca 350 g vattenmelon, fryst i bitar
1 banan, fryst i skivor
ca 1 dl mjölk eller naturell yoghurt (eller vatten) mjölk och yoghurt gör den krämigare än vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa fryst vattenmelon, banan och mjölk eller yoghurt till en krämig glass i en köksmaskin med knivar (häll på lite mjölk i taget och anpassa mängden till hur krämig du vill ha den).