Youtubefilm, recept & bilder från Kabita´s Kitchen. (Recept nedan)
Recept: Chapati
4 dl vetemjöl
ca 2 ¼ dl vatten, rumsvarmt
ev. ½ tsk salt (salt ingår inte i filmens recept, men jag tillsätter det för godare smak)
GÖR SÅ HÄR
1. Häll mjölet i en bunke. Tillsätt hälften av vattnen och nyp ihop. Tillsätt mer vatten, lite i taget tills degen är lagom mjuk (inte för kladdig och inte tung och hård). Anpassa mängden vatten så degen blir mjuk och skön. Knåda i ca 1 min.
2. Dela degen i mindre bitar och kavla dem till tunna rundlar, några millimeter tunna. Gör dem ungefär lika stora som botten på stekpannan du använder.
3. Värm upp en stekpanna och grädda en i taget. Grädda någon minut på första sidan. Ta en bomullshandduk och dutta på ytan tills den börjar resa sig. Vänd på brödet och gör lika dant på andra sidan (detta kan du se i slutet av filmen ovan).
Recepttips! Baka mjuka, härliga 3-minutersbröd i stekpanna – klicka här eller på länken nedan för recept!