TIPS! Vill du ha en suverän bakbok med julens alla recept?
Min bok Lindas julbak innehåller alla recept du behöver till julbaket.
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA LINDAS JULBAK!
Fröknäcke är superenkelt att göra, makalöst gott och det bästa av allt; nyttigt! Den här varianten är glutenfri och du kan själv välja om du vill smaksätta det med rosmarin, vilket är oerhört gott. Knäcket är gott att äta till frukost, smula i filmjölken, som tilltugg till fördrinken eller som tillbehör till kvällsfikat.
Tips!
Bovetemjölet i degen som är glutenfritt kan bytas ut mot vanligt vetemjöl, majsmjöl eller mandelmjöl.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Fröknäcke
1 plåt
Knaprigt, glutenfritt knäckebröd som är både nyttigt och makalöst gott. Tips! Tillsätt 1/2 tsk torkad rosmarin i smeten, det ger en extra smakupplevelse.
½ dl hela linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
2 tsk fiberhusk
1 ½ dl bovetemjöl
(eller mandelmjöl, kokosmjöl eller vetemjöl)
1–2 krm salt
½ dl rapsolja
2 dl vatten, kokhett
Garnering
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
2. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om tills smeten blir geléaktig.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen. Lägg det på en ugnsplåt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du bryter brödet i bitar.