

Det här rostbrödet/formfranskan är superenkelt att göra och innehåller ingredienser som de flesta har hemma. Vill man tillsätta fibrer i brödet går det bra att byta ut 2 dl av vetemjölet till t ex grahamsmjöl eller rågmjöl.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i brödformen – klicka här!
ROSTLIMPA
1 st
Hembakad formfranska som blir otroligt fluffig, ett supergott bröd som är perfekt att rosta. Dubbla degen om du vill baka två limpor. Om du bara har en limpform, kan du låta halva degen stå i kylskåpet medan du gräddar den första limpan. Och sedan baka ut och grädda den andra.
25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
ljusa eller blå vallmofrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Forma degen till en limpa och lägg den i Lindas limpform.
4. Pensla brödet med ägg och strö över vallmofrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i ca 40 min. Ta upp limpan och låt den svalna på ett galler.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i brödformen – klicka här!