Drömgoda rabarberkladdkaka! De syrliga rabarbern i kombination med den söta kladdkakan är magisk!
RABARBERKLADDKAKA
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
250–300 g rabarber
2 msk strösocker
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela dem på mitten
4. Strö socker över rabarberbitarna.
5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.
Helt underbar rabarberkladdkaka tyckte alla vi som åt av den….kommer att göra den många många gånger igen…..
Helt underbar god kaka.
Godaste jag ätit!!!!
Bästa receptet!
Går kladdkakan göras glutenfri?
Jag brukar mortla en tesked kardemumma och ha i smeten, det tar kakan till nya höjder 😋 Funkar perfekt som glutenfri också ☺