Magiskt god, saftig, lättgjord ananaskaka!
Ananaskaka
10–12 bitar
2 ägg
2 ¾ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
På toppen
3 ananasringar, skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
75 g smör, kylskåpskallt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
3. Skär anansringarna i bitar. Blanda dem med potatismjöl.
4. Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och ananasen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.