RECEPT: KRABBELURER Ett toppenrecept på Krabbelurer som ger de allra pösigaste, godaste Krabbelurerna. Krabbelurer kan ätas till frukost, lunch och mellis eller tas med på utflykten. Krabbelurer är allra godast nygräddade, men funkar att äta kalla också. Servera gärna med sylt eller färska bär och vispgrädde.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde och kan följa mig live på Instastory!
12–14 st
3 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
Garnering
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ner bakpulver, salt, vetemjöl och mjölk. Rör om till en slät smet.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på medel värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så att de inte bränns.
3. Stek krabbelurerna i någon/några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Sänk värmen om de får för mycket färg och höj värmen om de blir bleka, men stek inte på för hög värme så de blir brända, men degiga inuti. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.
Tips! Gör ljuvligt goda pannkakor i muffinsform – pannkaksmuffins! Klicka här för recept!