Baka nyttiga kakor med havregryn och banan. Supergoda, supernyttiga och lätta att göra. Kakorna blir lite frasiga på ytan och lätt mjuka inuti.
Tips! Tillsätt 1 dl kokos. Kakaon kan bytas ut mot 2 tsk kanel.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Nyttiga Banancookies med havregryn
15 st
2 bananer
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
4 dl havregryn (eller 3 1/2 dl havremjöl, färdigköpt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananerna med en gaffel i en skål.
2. Tillsätt bakpulver och kakao och mosa ihop det ordentligt med bananen.
3. Mixa havregrynen till ett mjöl och mosa ihop allt till en massa.
4. Forma ca 16 runda bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel på bollarna.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
De ser supergoda ut 💕 Men jag måste fråga vad det är som gör dem ”supernyttiga”? Mindre onyttiga-absolut men de är fortfarande fulla med kolhydrater….
Havregryn är inte onyttigt!
Havregryn är full med mineraler, bättre än vetemjöl , att du inte äter dessa kolhydrater betyder inte att havregryn är onyttigt
Oj! Nej, det skrev jag inte heller. Jag undrar bara vad som gör dem ”supernyttiga” 🤔🙂
Ha en fin dag!
Bra recept, både banan och havregryn är bra att äta, dessutom sockerfri 👍
Tyvärr är kakorna helt smaklösa och inte speciellt goda, ungefär som att tugga på kartong. Har provat många recept från Lindas bakskola som varit jättegoda, det här är enda bottennappet.