Mycket fluffiga, mjuka frallor som är himmelskt goda! Underbara bröd som passar perfekt till frukost, mellis eller till utflykten. Ett riktigt favoritbröd
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)som ni måste baka!
Tips! Kalljäs bröden i kylen över natten och grädda dem när du vaknar. Gör en halv sats bröd om det blir trångt i kylskåpet med två plåtar. Ta ut bröden ur kylen när du sätter på ugnen så att de får stå i rumstemperatur ca 15 min innan gräddning. Du kan hoppa över jäsningen i punkt 1. Baka ut bröden direkt och ställ in plåten i kylskåpet.
Sirapsfrallor
20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
50 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
1 dl sirap, ljus eller mörk
16–17 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap och rågsikt, lite i taget mot slutet. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.
3. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Gott gott blir till att prova! Tack för alla bra recept! Har dina fina böcker
Nu står mina sirapsfrallor i ugnen. Jag använder ångfunktionen på ungnenså det ska bli spännande vad gäller bröd skorpan och smak.
Herregud va gott det var! Trodde aldrig att jag kunde baka ett sånt gott bröd. Tack så mycket för receptet, kommer definitivt återkomma till det!
Super goda. Bakas fler gånger. Tack för fina recept👍🤗
Nyss bakat dessa, de ser fantastiska ut. Penslade på lite ägg innan de åkte in i ugnen mest för utseende. De blev som små sirapslimpor.
Har aldrig lyckats med bröd, tills jag testade det här receptet. Fluffiga, saftiga frallor med mild sirapssmak, fantastiskt goda!