Spröda och segmjuka saffranssnittar – spröda och knapriga i kanterna och lite härligt segmjuka i mitten! Underbara saffranssnittar som ni kommer älska! Det är också gått att strö över lite flingsalt på kakorna. Gör det på en av längderna. Receptet har jag fått från Fredriks fika.
Saffranssnittar
1 påse saffran
1 tsk vatten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
3 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mosa ihop smör, vatten och saffran. Blanda ner resten av ingredienserna och knåda snabbt ihop allt till en deg.
3. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
4. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. Strö på pärlsocker.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
6. Ta ut plåten från ugnen och skär dem i sneda bitar.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!