Uncategorized Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat

Godaste charkbrickan Jakobsdals

22 röster
Jakobsdals Charkuteri är ett familjeföretag som funnits sedan 1936. Deras produktion ligger i Göteborg och de har ett nytt sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier som görs på svenskt kött. Toppen, tycker jag!
Paprikasalami och Lufttorkad skinka Långlagrad är Jakobsdals senaste nyheter i sitt Plockcharksortiment. 

SÅ GÖR DU GODASTE CHARKBRICKAN med svenska charkisar!

REKLAM för JAKOBSDALS CHARKETURIER

Jakobsdals nya sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier är gjorda på svenskt kött. Skivorna är mycket tunna och luftigt packade, så det är enkelt och lägga upp dem snyggt på charkbrickan eller på en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle som helst, vardag som helg!

Jag älskar charkbrickor! Det är så gott, trevligt och enkelt! Det går väldigt snabbt att slänga ihop en schysst charkbricka och vi äter ofta det till middag hemma. Men det går lika bra att servera den som tilltugg till ett glas vin eller bubbel när man får gäster. Men hela min familj tycker det är så gott och mysigt att sitta och plocka och äta många olika sorters chark och goda tillbehör. En charkbricka passar verkligen lika bra en vardagskväll som på helgen och det känns väldig lyxigt att duka fram den. Den enkla är ofta det godaste!

Det jag gillar med Jakobsdals charkuterier, förutom den prima kvalitén och smaken är att charkisarna är gjorda av svenskt kött. När jag köper kött så väljer jag alltid i första hand svenskproducerat och det beror på att det såklart är bättre för miljön när man inte fraktar över hela världen, men svenska djurskyddslagar är också bättre än i många andra länder. Det är viktigt att tänka på!

Det är också viktigt att vi har betande djur i vår natur. De trampar runt och håller ner växtligheten på ängarna. Utan djuren skulle mycket öppen mark växa igen och blir skog. Då skulle pollinerarna som lever på ängarna inte kunna pollinera många av de gröna växter som vi alla äter i vår vardagliga kost.

Många väljer charkuterier från andra länder av ren vana, men det är bättre att välja svenskproducerat från Jakobsdals och de har ett brett sortiment med fantastiska smaker. Att välja svenskproducerade charkisar är en självklarhet för mig.

SÅ GÖR NI MIN CHARKBRICKA:

På min charkbricka har jag valt:
Paprikasalami: kryddad med paprika och chili. Nyhet!
Lufttorkad skinka Långlagrad: lufttorkad skinka som lagrats länge. Nyhet!
Tryffelsalami: kallrökt, lufttorkad och smaksatt med svart himalayatryffel.
Kallrökt skinka: lufttorkad och smakrik.
– Lufttorkad karré:  lagrad karré med fin marmorering.

Förutom charkisar kan man lägga på t ex olika ostar, oliver, vindruvor, kex, bröd, marmelad, cocktailtomater m m.

Klicka här för att kika på Jakobsdals charksortiment!

Klicka här för att titta på Jakobsdals charksortiment!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Gräddkola utan socker Tweek

Jag har gjort en underbar gräddkola utan strösocker med Tweek Toffee Caramel och Corny Crunch på toppen. Gräddkolan i sig påverkar blodsockret minimalt och jag har toppat den med Tweek godis som är mitt favoritgodis och det innehåller 95 % mindre socker än vanligt godis. Ett julgodis som påverkar blodsockret minimalt och om man utesluter Tweek-godiset …

0

Tekakor i långpanna

Tekakor i långpanna. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Otroligt härligt frukostbröd som bara trycks ut i en form och gräddas. Så lyxigt! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola …

4

Kladdkaka för 1 person på 1 minut

Ett riktigt toppenrecept när man vill ha kladdkaka blixtsnabbt! Så enkelt och himmelskt gott!!! Det går alldeles utmärkt att göra kladdkaka i mikron. I kladdkaka som gräddas i ugnen använder man ägg och det kan man göra med denna också, men den blir lite stabbigare då, om man vill ha kladdigare så använd mjölk istället. …

1

Havregrynsbröd i stekpanna

Supernyttiga bröd som innehåller havregryn och ägg. Ett suveränt recept där bröden steks direkt i en torr stekpanna. Så enkelt, hälsosamt och gott! Bröden blir lite knapriga på ytan och ett riktigt favoritbröd som jag verkligen rekommenderar! 1 bröd innehåller: 20 g kolhydrater14 g protein TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla …

1

Enkla bagels

ENKLA BAGELS Klassiska bagels brukar kokas i vatten före gräddning, men jag har gjort en enklare variant där jag hoppar över det momentet. Ljuvligt goda bröd som passar både frukost, mellanmål, picknick och buffé. Enkla bagels 12 st50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk rapsolja7 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl Garnering1 ägg, uppvispatca …

0

Recept Instagram Lindas matskola

BESTÄLL LINDAS LÅNGPANNA – KLICKA HÄR! Beställ Lindas kakor – klicka här! KYCKLINGGRATÄNG I UGN KÖTTFÄRSGRYTA MED POTATIS KYCKLINGFILÉ I KRÄMIG SÅS LAX I UGN + POTATISMOS PAN PIZZA KÄRLEKSMUMS I LINDAS AVLÅNGA UGNSPLÅT PINOCCHIOTÅRTA I LINDAS UGNSPLÅT TUNNBRÖDSSNITTAR MED LAX SKAGENRÖRA FRUKOSTFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT LJUSA KÄRLEKSMUMS I LINDAS UGNSPLÅT MOROTSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT TRE LIMPOR …

0

Pull apart bread / kanellängd

Foto: Linda Andersson PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så …

0

Havrefrallor utan vetemjöl

https://youtu.be/nTM50wKvdJQ Klicka på filmen ovan för att se hur man bakar havrefrallor utan vetemjöl. Nyttiga havrefrallor utan vetemjöl. Mycket lätta att baka och ljuvlig goda! Havremjölet är lätt att göra själv: mixa havregryn i en mixer med knivar. HAVREMJÖL kan du göra själv genom att mixa havregryn i en knivmixer. Den färdiga mängden havregryn ska …

0

TWEEK CORNY CRUNCH KLADDKAKEMUFFINS UTAN SOCKER

REKLAM FÖR TWEEK Jag har bakat underbara sockerfria kladdkakemuffins fyllda med Tweek Corny Crunch. Dessa underbara chokladgodisar är crunchiga i mitten och täckta med läcker, sockerfri mjölkchoklad. Så himla bra och gott recept för alla som vill äta sockerfritt och nyttigare bakverk! Tweeks Corny Crunch passar så perfekt i de kladdiga muffinsen. Crunch + kladdkaka …

0

Lågkolhydratlimpa med 2 kolhydrater per skiva

Lågkolhydratlimpa. Baka med mandelmjöl ger ett mycket saftigt och oerhört mjukt bröd. Det här brödet är väldigt bra för den som vill äta lite kolhydrater. Varje skiva innehåller endast 2 kolhydrater.  En dröm för diabetiker som letar efter ett bröd med få kolhydrater. Brödet är allra godast att äta med ett pålägg man gillar.  Bikarbonat …

1

Kokt blomkål

Kokt blomkål är ett supergott, nyttigt tillbehör som passar till det mesta, t ex kyckling, lax, fisk, kött, vegobiffar m m. Ett tips är att ringla över lite smält smör på blomkålen när du lagt upp den i en skål eller på tallriken, men det är gott även utan. Kokt blomkål 1 blomkålshuvud1 tsk saltKrydda …

0

Morotsfrallor brytbröd

Rivna morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda! Innanmätet i frallorna blir oerhört mjukt  när degen jäser ihop under gräddningen. Morotsfrallor brytbröd 12 st 50 g jäst6 dl vatten eller mjölk, fingervarmt 3 msk rapsolja eller smör2 tsk salt3 dl finrivna morötter4 dl grahamsmjöl10 dl rågsikt Garnering 1 ägg1 dl vallmofrön (eller andra valfria …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x