Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas matbröd Lindas pizza

Pizzabullar Ankarsrum

27 röster
Nygräddade, ljuvliga pizzabullar. Receptet hittar du nedan – scrolla ner.

Reklam för Ankarsrum Hembakade pizzabullar är bland det godaste som finns! De är perfekta att äta som mellis, till en sallad eller soppa, som tilltugg till en drink och att ha i frysen och ta fram när man är hungrig. Jag har gjort degen i min Ankasrum assistent som knådar glutentrådarna helt perfekta så bullarna jäser bra och blir saftiga, luftiga, höga och goda.

Baka pizzabullar är som om att baka kanelbullar, men med pizzadeg och pizzafyllning! Bullarna går utmärkt att frysa in.

Många tycker det är krångligt att göra egen deg som ska knådas och jäsa. Men inte när man har världens bästa assistent som gör hela jobbet; Ankarsrum! Titta hur lätt det är att tillsätta en ingrediens i taget, i precis samma ordning som jag skrivit receptet. Inget kladd och Ankarsrum gör hela jobbet; blandar, knådar och degen jäser effektivt under jäslocket i bunken.

Medan degen jäser går jag ut med hunden, jobbar med datorn, dammsuger huset eller åker och handlar. Det gör inget om den jäser lite längre i bunken vad som står receptet. Dock är det viktigt att jäsningen på plåten sker enligt tidsangivelsen i receptet. Degen kan också kalljäsa i kylskåpet i 6–10 timmar.

Ni missar väl inte att Ankarsrum är stolt huvudsponsor till Hela Sverige bakar i TV4. Programmet visas varje onsdag kl 21:00. Där får ni inspiration hur assistenten kan användas!

Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här!

Pizzabullar

Ca 30–35 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
19–20 dl vetemjöl

Tomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra)
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano

Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 500 g rökt skinka, strimlad
ca 600 g ost, riven

Garnering (kan uteslutas)
färsk oregano eller basilika, hackad
lite flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i bunken på din Ankarsrum Assistent. Tillsätt vatten och sätt igång maskinen på låg hastighet. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Kör maskinen på låg hastighet i 5–8 minuter så att glutentrådarna i degen blir starka. Degens konsistens ska vara smidig, inte för lös och inte för stabbig. Strö lite vetemjöl över degen, sätt på jäslocket och låt degen jäsa i ca 45 minuter.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad oregano eller basilika och lite flingsalt. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9– 11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Nybakta, ljuvliga pizzabullar!

Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
19 dagar sedan

Ska baka direkt, ser så himla goda ut!

Malin Jansson
Malin Jansson
19 dagar sedan

Det ser så gott och enkelt ut när du bakar. Locket på bakmaskinen är verkligen bra.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Cookies

Underbart goda chokladcookies med en ruta choklad på varje kaka. Sååååå goda och lätta att baka! Förvara dem i kylskåpet för de är allra godast när de är kylskåpskalla. De går också att frysa in i en burk med lock. Lindas bakskolas cookies  12 st 75 g smör, smält1 1/2 dl strösocker4 msk kakao1 tsk …

0

Godaste charkbrickan Jakobsdals

SÅ GÖR DU GODASTE CHARKBRICKAN med svenska charkisar! REKLAM för JAKOBSDALS CHARKETURIER Jakobsdals nya sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier är gjorda på svenskt kött. Skivorna är mycket tunna och luftigt packade, så det är enkelt och lägga upp dem snyggt på charkbrickan eller på en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle …

0

Gräddkola utan socker Tweek

Jag har gjort en underbar gräddkola utan strösocker med Tweek Toffee Caramel och Corny Crunch på toppen. Gräddkolan i sig påverkar inte blodsockret och jag har toppat den med Tweek godis som är mitt favoritgodis och det innehåller 95 % mindre socker än vanligt godis.  🌟ERBJUDANDE just nu: GRATIS FRAKT på Tweek godispåsar + att …

0

Tekakor i långpanna

Tekakor i långpanna. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Otroligt härligt frukostbröd som bara trycks ut i en form och gräddas. Så lyxigt! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola …

1

Kladdkaka för 1 person på 1 minut

Ett riktigt toppenrecept när man vill ha kladdkaka blixtsnabbt! Så enkelt och himmelskt gott!!! Det går alldeles utmärkt att göra kladdkaka i mikron. I kladdkaka som gräddas i ugnen använder man ägg och det kan man göra med denna också, men den blir lite stabbigare då, om man vill ha kladdigare så använd mjölk istället. …

0

Havregrynsbröd i stekpanna

Supernyttiga bröd som innehåller havregryn och ägg. Ett suveränt recept där bröden steks direkt i en torr stekpanna. Så enkelt, hälsosamt och gott! Bröden blir lite knapriga på ytan och ett riktigt favoritbröd som jag verkligen rekommenderar! 1 bröd innehåller: 20 g kolhydrater14 g protein TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla …

0

Enkla bagels

ENKLA BAGELS Klassiska bagels brukar kokas i vatten före gräddning, men jag har gjort en enklare variant där jag hoppar över det momentet. Ljuvligt goda bröd som passar både frukost, mellanmål, picknick och buffé. Enkla bagels 12 st50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk rapsolja7 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl Garnering1 ägg, uppvispatca …

0

Pull apart bread / kanellängd

PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla …

0

Havrefrallor utan vetemjöl

Klicka på filmen ovan för att se hur man bakar havrefrallor utan vetemjöl. Nyttiga havrefrallor utan vetemjöl. Mycket lätta att baka och ljuvlig goda! Havremjölet är lätt att göra själv: mixa havregryn i en mixer med knivar. HAVREMJÖL kan du göra själv genom att mixa havregryn i en knivmixer. Den färdiga mängden havregryn ska bli …

0

TWEEK CORNY CRUNCH KLADDKAKEMUFFINS UTAN SOCKER

REKLAM FÖR TWEEK Jag har bakat underbara sockerfria kladdkakemuffins fyllda med Tweek Corny Crunch. Dessa underbara chokladgodisar är crunchiga i mitten och täckta med läcker, sockerfri mjölkchoklad. Så himla bra och gott recept för alla som vill äta sockerfritt och nyttigare bakverk! Tweeks Corny Crunch passar så perfekt i de kladdiga muffinsen. Crunch + kladdkaka …

0

Lågkolhydratlimpa med 2 kolhydrater per skiva

Lågkolhydratlimpa. Baka med mandelmjöl ger ett mycket saftigt och oerhört mjukt bröd. Det här brödet är väldigt bra för den som vill äta lite kolhydrater. Varje skiva innehåller endast 2 kolhydrater.  En dröm för diabetiker som letar efter ett bröd med få kolhydrater. Brödet är allra godast att äta med ett pålägg man gillar.  Bikarbonat …

0

Kokt blomkål

Kokt blomkål är ett supergott, nyttigt tillbehör som passar till det mesta, t ex kyckling, lax, fisk, kött, vegobiffar m m. Ett tips är att ringla över lite smält smör på blomkålen när du lagt upp den i en skål eller på tallriken, men det är gott även utan. Kokt blomkål 1 blomkålshuvud 1 tsk …

0
2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x