Kanelbullesockerkaka utan socker
I samarbete med Nicks har jag bakat en supersaftig, himmelskt god sockerkaka som smakar kanelbulle. Den innehåller inget vanligt socker. I stället har jag använt Nicks sockerersättning Use Like Sugar. Denna sötning påverkar blodsockret minimalt, knappt någonting alls, vilket är suveränt. Och innehåller 70 % mindre kalorier. Kakan är bakad med mandelmjöl som också har en väldigt liten blodsockerpåverkan (perfekt kaka även för diabetiker).
En fantastiskt god, mjuk kaka som man aldrig kan gissa att den är bakad utan vanligt socker. Ät kakan som en vanlig sockerkaka, eller spritsa vispgrädde på toppen så har du en läcker dessert eller tårta till kalaset. Ingen av mina fem barn kunde tro att denna kaka inte innehåller något vanligt socker! Use Like Sugar är makalöst bra!
Kanelbullesockerkaka utan socker
Ca 12 bitar.
3 ägg
2 dl Nicks Use like sugar (eller sötströ)
2 tsk bakpulver
4 dl mandelmjöl
75 g smör, smält
3/4 dl vatten
Garnering
kanel
3 dl vispgrädde (frivilligt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt Nicks Use Like Sugar och vispa lite till.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
3. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Pudra lite kanel på smeten. Häll på resten av smeten.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna formen.
5. Vispa grädden fluffig och spritsa snygga toppar på kakan så får du en läcker, god tårta att bjuda på. Men kakan kan ätas precis som en vanlig sockerkaka utan grädde också.