Nyttig fruktglass med bara 3 ingredienser! På bara några minuter gör man denna ljuvligt goda, nyttiga glass! Den är allra godast att äta direkt eftersom den då är oerhört krämig. Om man ställer den i frysen blir den hård i konsistensen.
Nyttig Mangoglass
2 portioner
1 banan, fryst i bitar ca 200 g fryst mango ca 1 dl mjölk
(Mängderna av ingredienserna kan variera lite efter hur konsistensen blir).
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa bananen och mangon till smulor i en hushållsmaskin med knivar.
2. Tillsätt mjölk och mixa till en krämig glass. Ät den direkt, då är den allra krämigast och godast!
Hallon- & och jordgubbspaj med ett kolasnitt-täcke. Den är himmelskt god. En riktigt läcker, lyxig bärpaj som är väldigt enkel att baka! Bland det godaste jag bakat på länge! En underbar paj! Kolasnittstäcket är makalöst gott!
RABARBERKAKA Fantastiskt god och lättgjord rabarberkaka ihop snabbat och kan serveras som efterrätt, fika eller på picknick. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!
Tips! Byt ut rabarbern mot hallon, blåbär, jordgubbar eller rivet äpple och kanel! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga!
RABARBERKAKA recept
Ca 12 bitar
Smet 75 g smör, smält 2 dl strösocker 2 ägg 1 tsk bakpulver 2 ½ dl vetemjöl
Garnering 2–3 stjälkar rabarber (beroende på storlek, ca 250 g) 2 msk strösocker 1 msk potatismjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad form, 23–24 cm i diameter.
3. Skala och skär rabarbern i små bitar. Strö strösocker och potatismjöl över rabarberbitarna. Rör om.
4. Lägg ut alla rabarberbitar ovanpå smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min eller tills den fått lite färg. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vaniljvisp, vaniljsås eller vispgrädde.
Underbart god kycklinggryta smaksatt med Mango Chutney, curry och sötsur sås. Hela min familj, även barnen, älskar denna kycklinggryta. Självklart kan man utesluta lök och/eller champinjoner om man inte gillar det. Man kan istället tillsätta stekt paprika eller någon annan grönsak man gillar. Eller bara strunta i det.
500–600 g kycklingfilé (3–4 stycken) 1 gul lök (kan uteslutas) 6 champinjoner (kan uteslutas)
Sås 3 dl grädde (valfri fetthalt) 1 dl vatten 1/2 tsk curry ca 1 1/2 msk kycklingfond ljus såsredning (dosera enligt förpackningen) 3–4 msk Mango chutney 2 msk sötsur sås salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i småbitar. Stek allt i ilja en stekpanna tills det får en gyllene färg (detta moment kan uteslutas om man inte gillar lök och/eller champinjoner).
2. Skär varje kycklingfilé i 3 längder. Häll rapsolja i botten på en stekpanna. Sätt värmen på högsta.
3. Krydda kycklingfiléerna med salt och curry.
4. Stek kycklingfiléerna i oljan i någon minut på varje sida i hög värme tills de får en fin stekyta. Sänk värmen till låg temperatur. Lägg på ett lock och låt kycklingfiléerna ligga i några minuter tills de är genomstekta.
5. Ta upp kycklingfiléerna och skär dem i mindre strimlor. Lägg tillbaka dem och den stekta löken och champinjonerna i stekpannan.
6. Tillsätt grädde, vatten, kycklingfond, curry, Mango chutney, sötsur sås och ljus såsredning (dosera enligt förpackningen). Blanda och låt allt puttra i några minuter tills såsen är lagom tjock. Smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare några droppar kycklingfond, curry eller Mango chutney om du vill ha såsen smakrikare. Salta om det behövs.
300 g kall, kokt och skalad potatis 1 zucchini, ca 300 g 2 morötter, ca 150 g 1 gul lök, ca 100 g 2 vitlöksklyftor, pressade 1 ägg 1/2 tsk salt 1 tsk curry (eller chiliflakes) svartpeppar 1–2 msk rapsolja att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. Mosa potatisarna på en tallrik.
2. Riv zucchini, morötter och gul lök. Blanda alla grönsaker, potatis, kryddor och ägg i en bunke.
3. Forma 8 biffar av grönsaksblandningen och lägg dem på en skärbräda.
4. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt.