Avokado, tomat & lök- sallad

Avokado, tomat & lök- sallad. En fräsch, underbart god och krämig sallad som passar till de flesta maträtter. Eller lägg en sked på en bit fröknäcke – det är magiskt gott och en perfekt förrätt eller till ett glass bubbel före middagen.

Tips! Baka goda baguetter till salladen – klicka här för recept!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Avokado, tomat & lök- sallad

10 småtomater eller 2 stora tomater
1/2 rödlök
2 avokado
2–3 msk vinägrettdressing

GÖR SÅ HÄR
1. Hacka tomaterna.

2. Skala rödlöken och småhacka den (om löken är liten kan du använda hela).

3. Dela dina avokados. Ta ur kärnan. Gröp ur halvorna med en matsked. Hacka avokadosbitarna.

4. Blanda alla grönsaker i en skål. Ringla över någon matsked vinägrettdressing. Rör om. Förvara i kylen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

CITRONPAJ

Sötsyrlig citronpaj med frasig brotten, krämig fyllning och fluffig vispgrädde. En lyxig favoritpaj som både vi vuxna och mina barn älskar! Citronpaj är galet gott, en perfekt dessert som dessutom är lätt att baka!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Gör fluffig, supergod, lättgjord citronmousse till dessert – receptet finns här!

CITRONPAJ

Ca 12 bitar

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

Citronfyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 citroner, saft och rivet skal 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg. Låt den vila i kylen i ca 10 min.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
Nagga bottnen med en gaffel.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 15 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 180 grader.

4. Citronfyllning: Vispa ihop ägg och strösocker för hand i en bunke.

5. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och blanda om ordentligt.

6. Häll smeten i det förgräddade pajskalet.

7. Grädda pajen mitt i ugnen i ytterligare ca 35 min. Låt pajen kallna i formen. Låt pajen stå i kylen och stelna i minst 1 tim innan servering. Förvara pajen i kylen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Lindas julbak

REKLAM FÖR LINDAS JULBAK

Min bok Lindas julbak är äntligen klar! Beställ gärna min bok – klicka här!

Jag är så otroligt nöjd med min julbakbok. Jag har alltid saknat en bok som innehåller alla de recept man vill baka till jul. Och då bestämde jag mig för att göra en bok komplett bok med julens alla klassiker som pepparkakor, lussebullar, kola, fudge, knäck, kavring osv, men även med massor av nya, goda recept som passar julen perfekt; desserter, bröd, kakor, godis, bullar, cheesecake m m. Beställ gärna min julbakbok – klicka här!

Resultatet blev den absolut bästa julbakboken med steg-för-stegbilder till alla recept som visar hur man gör.

Beställ gärna min julbakbok – klicka här!

https://youtu.be/Z_7Ji0oorkY
Beställ gärna min bok – klicka här!

chokladbollar

Godaste, smarrigaste chokladbollarna! Chokladbollar, havrebollar, kokosbollar, ja kärt barn har många namn...
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

https://youtu.be/MGxD6VAKBt8

CHOKLADBOLLAR

10–20 st beroende på storlek

5 dl havregryn
100 g smör, rumsvarmt
1 dl kokos (kan uteslutas)
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk kaffe (kan ersättas med vatten)
2 dl florsocker (kan bytas ut mot 1 ½ dl strösocker)
ev. några droppar vatten

Garnering
kokos eller pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder havregrynen med fingrarna. Nyp ihop dem med smöret.

2. Tillsätt resten av ingredienser och blanda ihop allt till en kladdig deg. Tillsätt eventuellt lite vatten om smeten inte blir tillräckligt kladdig (kokosen måste fästa bra när man rullar dem.)

3. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i en burk med lock i kylen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

SMÖRBAKAD POTATIS

SMÖRBAKAD POTATIS Denna potatis i ugn är drömmen, den är ljuvligt god. Ett riktigt favoritrecept som passar till de flesta maträtter och är bland det enklaste man kan tillaga! Det går bra att använda olja istället för smör. Potatisen blir oerhört saftig, god och smakrik. Tips! Krydda gärna potatisen även med färska örter innan du slänger in den i ugnen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

https://youtu.be/lAx7Q75wvcU

Smörbakad potatis

50 g smör (olja funkar också)
2 vitlöksklyftor
15–20 st potatisar
salt (gärna flingsalt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Smält smöret och pressa ner två vitlöksklyftor.

2. Tvätta potatisarna och lägg dem på i en ugnsform. Dela potatisarna på mitten om de är väldigt stora.

3. Pensla potatisarna med vitlökssmöret. Häll det som blir kvar över potatisarna.

4. Grädda potatisarna längst ner i ugnen i ca 50 min eller tills de är mjuka rakt igenom och har fin färg (storleken på potatisen varierar gräddningstiden.)  Rör om två-tre gånger under gräddningen.

Tips! Gör krossad potatis i ugn – klicka för recept! Underbart gott!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)