SUPERSAFTIG MJUK ÄPPELKAKA
SUPERSAFTIG MJUK ÄPPELKAKA Saftigare äppelkaka finns inte. En drömgod äppelkaka med samma botten som en morotskaka, men utan frosting. Tips! Baka en drömgod äppelkladdkaka – klicka här för recept!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
supersaftig mjuk ÄPPELKAKA
Ca 12 bitar
200 g rivet äpple, ca 3 äpplen
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma (eller endast 1 1/2 tsk kanel)
4 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv äpplena fint.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt oljan och äpple. Vispa ner bakpulver, vaniljsocker, kanel, kardemumma och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.
- Tips! Baka en drömgod äppelkladdkaka – klicka här för recept!