Veganska snabbfrallor

 

Tips! Baka veganska, lättgjorda havregrynsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Baka veganska hamburgerbröd – klicka här för recept!

Veganska snabbfrallor

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde och massor av bakinsipiration!

6 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl vatten 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och vatten och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Strö mjöl över bollarna och platta till dem.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Bröden är allra godast nybakade. Går bra att frysa in!

Tips! Baka veganska, lättgjorda havregrynsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Baka veganska hamburgerbröd – klicka här för recept!

Fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Fryst saffranscheesecake  med en smulig pepparkaksbotten! Julens godaste dessert med riktigt juliga, läckra smaker som passar perfekt ihop!

Tips! Här hittar du fler läckra, goda recept på saffran – klicka här!

Tips! Gör den godaste, läckraste pepparkakscheesecaken med vit choklad – klicka här för recept!

Fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Tips! Blanda ner 100 g smält vit choklad i fyllningen ihop med vispgrädden.

12–14 bitar

Botten
75 g Digestivekex (kan bytas ut mot endast pepparkakor)
200 g pepparkakor
80 g smör, smält

Fyllning
3 dl vispgrädde
½ g saffran (1 påse) 
3 äggvitor
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor
2 dl florsocker

Garnering
några pepparkakor
ev. florsocker 

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Krossa eller mixa sönder Digestivekexen och pepparkakorna till smulor. Blanda smulorna  med det smälta smöret. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Tryck ut smulorna i botten på formen.

3. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–8 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).

4. Vispa vispgrädden fluffig ihop med saffranet.

5. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en annan skål.

6. Blanda ihop färskost, äggulor och florsocker  med vispgrädden. Rör sist ner äggvitorna. Blanda försiktigt.

7. Bred ut smeten på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i några timmar.

8. Ta fram kakan ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor och pudra över lite florsocker. Tips! Gör den godaste pepparkakscheesecaken med vit choklad – klicka här för recept!

POLLYCHOKLADKOLA

Pollychokladkola! Magiskt gott, hemgjort godis med köpegodiset Polly i kolasmeten. Mums!

Chokladkola – ett magiskt gott recept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak!
Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här!

POLLYCHOKLADKOLA

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) för fler goda recept!

Ca 30 bitar

50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
2 msk kakao
½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet)

Garnering
Polly-godis

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap och kakao. Koka upp och låt det puttra på medelvärme till ca 125 grader (det tar 20–30 min beroende på temperatur). Rör om emellanåt. Stäng av värmen och tillsätt ättikspriten när temperaturen har nått 125 grader, rör om i ca ½ min.

2. Häll upp kolasmeten i en form, ca 14 x 21 cm, klädd med bakplåtspapper. Det går bra med en lite större form, men då blir kolan plattare. Låt den svalna något. Strö Pollygodis över ytan och tryck ner dem lite lätt. Låt kolan stelna i kylen.

3. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Förvara kolan i kylen.
Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här!

BOUNTY

Tips! Fler goda, läckra godisrecpet – klicka här!

BOUNTY

25 st

50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde

Garnering
150 g mörk choklad, smält
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och grädde till en massa. Ställ den i kylen en stund.

2. Rulla massan till fingertjocka längder, ca 4 cm, och lägg dem på en skärbräda i frysen i ca 40 min.

3. Doppa bitarna i smält choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över riven kokos. Låt dem stelna i kylen. Förvara dem i kylen.
Tips! Fler goda, läckra godisrecpet – klicka här!

SNÖBOLLAR

Snöbollar – godaste, läckraste havrebollarna med vit, riven choklad. Förvara dem i kylen.
Här hittar du fler supergoda, läckra godisrecept – klicka här!
Gör hemgjorda Delicatobollarklicka här för recept!

SNÖBOLLAR

Ca 20 st

200 g vit choklad
100 g smör, rumsvarmt
5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
1 ½ dl florsocker
1–2 msk vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Riv chokladen på ett rivjärn.

2. Nyp ihop smör och havregryn ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en lagom kladdig deg.

3. Gör bollar av degen och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen. (Då går bra att frysa in).