Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas glass

Glace au four

glace au four

Glace au four

8–10 portioner

2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade
100 g mörk eller ljus choklad, hackad

Marängtäcke
4 äggvitor
1 ½ dl strösocker

Botten
1 marängbotten (eller 1 sockerkaksbotten)

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

6. Grädda glassen så marängen får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Ugnsbakad blomkål

  Ugnsbakad blomkål. Det främre blomkålshuvudet är penslat med olja, vitlök och svartpeppar och det bakre med vitlök, olja och curry. Såååå goda båda två kan jag lova!!! Självklart kan man krydda blomkålen med vilka kryddor man vill. Tips! Baka veganska snabbfrallor på 15 min – klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka …

0

Scones

  Mjuka, härliga sconesfrallor som går blixtsnabbt att baka. Degen innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. På bara 10–15 minuter har du goda frukostfrallor att njuta av. Tips! Byt ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen. TIPS! Följ mig gärna Lindas …

2

Chokladfudge

En riktigt läcker, god chokladfudge som är en stor favorit i min familj. Den är så god, så god, så god! Man kan tillsätta mörk, ljus eller mjölkchoklad i smeten. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt till ditt flöde! Tips! Här hittar du massor av läckra …

1

Chokladfudge

  Ljuvligt god fudge gjord på bara 3 ingredienser. Den fullkomligt smälter i munnen och är lätt att göra. Tips! Gör den allra godaste gräddchokladkolan! Klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) för fler goda recept! Chokladfudge Ca 40 bitar 400 g mörk eller ljus choklad 25 g smör 1 burk sötad …

1

Minilussebullar

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK! Mjuka, härliga, små minilussebullar. Självklart kan man baka ut bullarna i normalstor storlek, men då behöver man grädda dem i 9-12 min, beroende på storlek. Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas!!! Tips! Forma bullarna i olika, fina lussebullsformer – klicka här för bild som visar hur …

1

Snyggaste klockan från Daniel Wellington

I dag har jag gjort mitt favoritjulgodis: chokladkola. Och i samband med det vill jag ge er ett supererbjudande från Daniel Wellington. Ni får 10% på alla presentboxar (klocka + tillbehör) plus att klockan levereras i en snygg, lyxig julförpckning. Ett toppenerbjudande; jag älskar verkligen deras snygga klockor! På bilderna ser ni min nya klocka från Daniel …

0

Koka knäcken och kolan i rätt temperatur

Klicka till mitt goda, väl beprövade knäckrecept – här! Klicka till min recept på ljuvligt god Koka knäcken och kolan i rätt temperatur Ju längre knäcken (eller kolan) kokar, desto hårdare blir den. Det beror på att värmen stiger successivt och det är koktemperaturen som avgör hur mycket kolan stelnar när den svalnar. Det kan kännas …

1

Rocky road

  En underbar blandning av sött & salt – choklad, Dumlekola, marshmallows och salta jordnötter. Makalöst gott! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Tips! Testa ett annat recept på Rocky Road som också är makalöst gott – klicka här! Rocky road Ca 50 bitar 400 g ljus eller mörk choklad 25 g smör 1 …

6

BRYSSELKEX

  Brysselkex – spröda, goda, klassiska mördegskakor med en rosa, läcker strösockerkant! BRYSSELKEX Ca 50 st Deg 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl  Garnering 1 dl strösocker några droppar röd hushållsfärg GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 160 grader. Börja med garneringen: Blanda socker och hushållsfärg i …

0

Griljering julskinka

  Griljerad julskinka är klassiker på julbordet. Baka gärna knäckigt fröknäcke till julskinkan. Det är ljuvligt gott ihop! Klicka här för recept! Griljering julskinka 1 ägg 4 msk senap 1 tsk strösocker (kan uteslutas) 1 dl ströbröd GÖR SÅ HÄR Värm ugnen till 250 grader.  Skär bort fettsvålen men låt gärna ett tunt lager fett …

0

Pepparkaksparfait med vit choklad och apelsinrasp

I annonssamarbete med Annas Pepparkakor har jag gjort en lyxig, superläcker pepparkaksparfait. En perfekt dessert som passar julens alla helger, julafton och nyårsafton! En efterrätt som både barn och vuxna älskar. Denna fräscha parfait smaksatt med krispiga, goda Annas Pepparkakor är mycket lätt att göra och kan förberedas ett par dagar innan den ska serveras. …

3

Saffranskladdkaka

Ljuvligt god, härlig, läcker saffranskladdkaka! Tips! Tillsätt 150 g smält vit choklad i smeten så blir kladdkakan extra lyxig och god! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Saffranskladdkaka Ca 12 bitar 150 g smör 1 påse saffran 0,5 g 2 ½ dl strösocker ½ krm salt 1 ¾ dl vetemjöl …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x