IMG_2188IMG_2193

 

Ugnsbakad blomkål. Det främre blomkålshuvudet är penslat med olja, vitlök och svartpeppar och det bakre med vitlök, olja och curry. Såååå goda båda två kan jag lova!!! Självklart kan man krydda blomkålen med vilka kryddor man vill.

Tips! Baka veganska snabbfrallor på 15 min – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Den ugnsbakade blomkålen blir helt underbar i konsistensen, mjuk, saftig och den fullkomligt smälter i munnen. En favorit som  görs ofta hemma hos mig! Sååå bra och enkelt recept! Det tar lång tid i ugnen, men då får man passa på att göra något annat under tiden. Tips! Gör två-tre stycken samtidigt, de håller ett par dagar i kylskåpet.

Ugnsbakad blomkål

1 blomkålshuvud
½ dl rapsolja eller olivolja
salt

Smaktips
curry
vitlök
färska kryddor, t ex basilika, timjan, oregano
svartpeppar

Tips! Tillaga stekt avokado med vitlök och flingsalt – klicka här för recept! Det är galet gott!

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda oljan med önskad smaksättare, t ex pressad vitlök, curry eller färska kryddor.

2. Lägg blomkålshuvudet i en ugnsform. Pensla hela blomkålshuvudet med oljan. Strö över lite grovmalen svartpeppar.

3. Baka blomkålshuvudet längst ner i ugnen i ca 80 min (lägg till ca 20 min om blomskålshuvudet är stort).

Tips! Baka veganska snabbfrallor på 15 min – klicka här för recept!

Ugnsbakad hel blomkål1