Nyttigt bröd med banan, havregryn och ägg. Supergott och kan ätas som det är när man är sugen på något gott. Eller bred med smör och en skiva ost ovanpå. Riktigt gott och mättande bröd!
Bananbröd
6 bitar
2 st bananer 2 tsk bakpulver 2 krm salt 5 dl havregryn 2 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Mosa bananerna i en ugnsform, ca 15 x 20 cm.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och mosa ihop allt till en smet. Bred ut den i formen.
3. Garnera smeten med att lägga på en delad banan (men detta behöver inte göras).
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna innan du skär det i bitar.
Allt-i-ett-maträtt. En fantastiskt god maträtt med köttfärssås och potatisgratäng – allt i en och samma form. Makalöst gott och lätt att tillaga! En mycket kryddig och smakrik maträtt för hela familjen!
(Jag tillsatte 2 grovhackade morötter i min köttfärssås, men det är valfritt)
2. Potatisgratäng: Skiva potatisarna tunt. Lägg dem i en stor kastrull/gryta med kanter och tillsätt vispgrädde, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Låt allt puttra på svag värme i ca 15 minuter.
Allt-i-ett-maträtt. En fantastiskt god gratäng med ugnspotatis, köttfärsås och riven ost – allt i en och samma form. Makalöst gott och lätt att tillaga! En mycket kryddig och smakrik maträtt för hela familjen!
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisarna i bitar. Lägg dem i en stor ugnsform med kanter och ringla över olja och salta. Grädda dem mitt i ugnen i ca 30 min. Rör om efter halva tiden.
2. När potatisen är i ugnen tillagar du en sats köttfärsås enligt alternativ 1 eller 2.
3. Ta ut potatisen och sänk ugnsvärmen till 200 grader.
4. Lägg köttfärssåsen ovanpå potatisarna i ugnsformen. Strö över riven ost.
5. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Smaklig måltid!
Baka mjuka, härliga frallor som inte behöver jäsa! De är väldigt lätta att baka och ingredienserna har man oftast hemma! Perfekt bröd att baka när man vill ha nybakat bröd snabbt! Frallorna påminner om scones i smak och konsistens. Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
SNABBA FRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA
6 st
5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 50 g smör, rumsvarmt 2 ½ dl filmjölk, naturell yoghurt eller kvarg
Garnering 1 msk filmjölk 2 tsk sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med filmjölk och strö över sesamfrön (eller andra frön)
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.
En supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Sockerkakssmeten varvas med lager av knastrande strösocker och kanel. Om man vill baka en klassisk sockerkaka kan man bara utesluta lagrerna av strösocker och kanel.