KÄRLEKSMUMS I LINDAS BRÖDFORM

TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!

Reklam för Lindas brödform. Jag är supernöjd med utformningen av min nya brödform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums som jag här delar ett underbart gott recept på till er.
De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!

Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform! 

LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning
Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!

TIPS! Baka 2 limpor i min nya brödform – klicka till receptet här!

KÄRLEKSMUMS I LINDAS BRÖDFORM

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i Lindas brödform, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Stjälp upp kakan på en tallrik eller ett bakplåtspapper.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ gärna kakan i kylen så att glasyren stelnar. Skär kakan i bitar med en vass kniv.

TIPS! Baka 2 limpor i min nya brödform – klicka till receptet här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform! Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här! 

TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!

LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning
Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av!

2 limpor av en deg i Lindas brödform

Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform! Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!

Reklam för Lindas brödform. Jag är supernöjd med utformningen av min nya brödform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även bullar, pajer, kladdkakor m m. När man vill baka lite mindre mängd kladdkaka eller paj istället för i en vanlig springform är det perfekt att baka i denna form.
De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!

LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning
Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av!
Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!

TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!

2 limpor av en deg i Lindas brödform

2 st (halvera degreceptet om du bara vill baka en limpa)

50 g jäst
8 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk salt
8 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl

Garnering:
limpa 1: uppvispat ägg + vallmofrön
limpa 2: lite vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en lätt kladdig, men smidig deg. Anpassa mängden vetemjöl så att degen är lagom i konsistensen, inte för kladdig, men inte heller kompakt. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i 45 min.

4. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor, lika långa som limpformarna. Lägg dem i varsin Lindas brödform, klädda med bakplåtspapper. (Om du bara har en limpform bakar du ut halva degen och låter den andra halvan stå och vänta i kylen tills du gräddat den första limpan i ugnen. När den är gräddad kan du baka ut andra halvan, låt den jäsa i formen i ca 30 minuter och sedan grädda den).

5. Limpa 1: Den ena limpan har jag penslat med ägg och strött över vallmofrön. Limpa 2: Den andra limpan har jag bara pudrat med vetemjöl och skurit några sneda snitt i degen på. Låt limporna jäsa i formarna under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Ställ in limporna på ett galler, längst ner i ugnen. Sänk värmen till 200 grader när du sätter i bröden. Grädda i ca 45 min. Ta ut dem ur formen och låt dem svalna på ett galler.

Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Brödformen är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i plus mycket mer!

TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!

FAKTA LINDAS BRÖDFORM
– Baka läckra matbröd och kakor i denna svensktillverkade brödform av bästa kvalité. 

– Brödformen har 7 cm höga raka höga kanter som ger bästa resultat vid bakning av bröd och mjuka kakor. 

– Brödformen har en matt finish men kan förekomma något som ser ut som ”fläckar” men det är på grund av materialet.

– Aluminium är ett material som fördelar värme jämnt över hela formen. Det gör också formen lättare i vikt och därav mer ergonomisk i köket. 

Formen rymmer ca 1,9 liter
Längd: 27 cm
Bredd: 10 cm 
Höjd: 7 cm 
Material: Aluminium med en fin finish

– Tål ej diskmaskin – handdisk och torka torr direkt. 

– Undvik skarpa redskap direkt i formen. 

Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Brödformen är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i plus mycket mer!

TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!

Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!

Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Brödformen är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i plus mycket mer!

TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!

Fluffiga frallor i Lindas ugnsplåt

Jag har tagit fram en ugnsplåt/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt har jag bakat saftiga frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här!

Kalljäsning av degen – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning. Gräddningstiden kan bli några minuter lite längre eftersom degen är kall efter jäsningen.

Beställ min favorit ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Fluffiga frallor i Lindas ugnsplåt

15 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt

1/2 dl neutral olja
5 dl rågsikt
10–11 dl vetemjöl (eller enbart vetemjöl eller enbart rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Nagga hål i degen med en stor plastgaffel eller en vanlig gaffel. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 18 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ min favorit ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Pinocchiotårta i Lindas ugnsplåt

Pinocchiotårta med både vispgrädde & jordgubbar. Mums vilken läcker sommartårta! Den är enkel att göra, räcker till många och består av en dubbelbotten med frasig maräng och sockerkaka och är toppad med jordgubbar, hallon, blåbär och fluffig grädde. Mums!
Jag har skurit tårtan i 12 rutor så att man enkelt kan ta en egen bit, men självklart kan man strunta i att skära den i bitar och istället breda ut grädde på hela tårtbottnen och garnera grädden med bär, så blir det en vanlig tårta.

Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min suveräna ugnsplåt här – klicka här!

Här får ni ett favoritrecept på den allra godaste Pinocchiotårtan – när ni bakat dessa vill ni inte köpa färdiga hamburgerbröd igen! På bilden har jag gjort bröden extra stora, jag har bakat 12 hamburgerbröd av degen nedan. Men man kan göra 12–18 bröd och om man gör 18 bröd blir de något mindre och något kortare gräddningstid. De ska få lite lätt ljusbrun färg på ytan.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Pinocchiotårta i Lindas ugnsplåt

12–15 bitar

Botten (blir en blandning av sockerkaka och ljus kladdkaka)
5 äggulor (spara äggvitorna till marängen)
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
¾ dl mjölk

Maräng
5 äggvitor
2 ½ dl strösocker

Garnering
3 dl vispgrädde
jordgubbar
hallon
blåbär

Tips! Strö lite mandelspån eller hackad mandel på marängen innan gräddning.

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen i gulor och vitor i två skålar. (Gulorna används till bottnen och vitorna till marängen).

2. Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa en stund till. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.

4. Maräng: Vispa äggvitorna vita och fluffiga. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget och vispa till en fast, vit maräng.

5. Bred ut marängen som en täcke ovanpå sockerkakssmeten.

6. Strö mandelspån över marängen.

7. Grädda tårtbotten längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den kallna på plåten.

8. Lägg en skärbräda som är likastor som ugnsformen och vänd tårtan upp och ner så att den ligger med bakplåtspappret uppåt på skärbrädan. Dra försiktigt bort bakplåtspappret. Lägg sedan formen ovanpå tårtbottnen och vänd tillbaka tårtbottnen ner i formen igen. Om man tar bort bakplåtspappret innan man skär tårtan i bitar blir det lättare att lyfta upp tårtbitarna vid servering.

9. Montering: Dela tårtan i 12 bitar. Vispa grädden fluffig och spritsa eller klicka ut grädde på rutorna. Lägg på jordgubbar, hallon och blåbär. Förvara tårtan i kylen.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Schackrutor

Recept på schackrutor. Steg-för-stegbilderna visar hur man bakar dessa spröda, ljuvligt goda schackrutor. En riktig klassiker bland småkakor! 

Bilden ovan fotograferade jag när jag bakade dessa kakor till tidningen Hembakat för några år sedan. Älskar denna bild på dessa goda, klassiska småkakor och hoppas ni kommer baka dessa ljuliga småkakor!
Foto: Linda Andersson (jag vill vara tydlig att ingen fotograf på Hembakat tagit denna bild)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

SCHACKRUTOR

25–30 st

100 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl

Till den ljusa degen
2 tsk vaniljsocker

Till den mörka degen
1 msk kakao

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop smör, strösocker och vetemjöl till en deg.
  3. Dela degen i två lika stora delar. 
  4. Knåda in vaniljsocker i den ena deghalvan och kakao i den andra.
  5. Dela både den ljusa och den mörka degen i två delar. Rulla ut dem till längder, ca 15 cm. Tryck till dem och forma längderna fyrkantiga.
  6. Lägg ihop de fyra deglängderna, en ljus och en mörk i botten och en mörk och en ljus överst så de bildar ett rutmönster.
  7. Skär deglängden i skivor, ca 4 mm tunna, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på plåten.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du goda kladdkakerecept – klicka här!