LINDAS SMÅFRANSKA

Hembakade småfranskor, nygräddade och krispiga på utsidan, mjuka och fluffiga på insidan. Dessa småfranskor är så goda att de försvinner lika snabbt som de bakas.

Kalljäsning!
Förbered degen kvällen före frukost eller på morgonen om du vill äta bröden ihop med middagen. Då går det bra att baka ut frallorna direkt när degen är klar (ingen jäsning i bunken).
– Lägg frallorna på en plåt och täck över dem med en bakduk. Ställ dem i kylen i 8-10 timmar. Sätt på ugnen, ta fram plåten ca 30 min före gräddning och pensla med äggvita och strö över vallmofrön.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

LINDAS SMÅFRANSKA

12 st

50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
ca 12 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
vallmofrön, ljusa eller blå

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, ägg, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

3. Garnering: Separera äggvita från gulan. Pensla bröden med äggvitan och strö över vallmofrön.  

4. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Säng värmen till 230 grader när du sätter i brödet i ugnen. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten. Går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!

Här hittar du goda matrecept – klicka här!

LINDAS KESOLIMPA

NYTTIGT KESOBRÖD UTAN MJÖL Istället innehåller den havregryn, keso och ägg. Ett otroligt gott och hälsosamt bröd. Och den behöver inte jäsa. Mycket enkel att baka och degen tar bara några minuter att göra!

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!  Beställ gärna min brödform – klicka här! 


Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!

LINDAS KESOLIMPA

1 limpa
9 dl havregryn
1 tsk salt
1 msk bakpulver
7 ägg
500 g Keso (valfri fetthalt)


Garnering
1 tsk havregryn, söndersmulade

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt.

2. Tillsätt ägg och Keso. Vispa gärna smeten med en elvisp eller rör ordentligt med en slev.

3. Stjälp upp degen i Lindas limpform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 timme. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna helt innan du skär den i skivor. Går bra att frysa in.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!  Beställ gärna min brödform – klicka här! 


Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!

ROSTLIMPA

Det här rostbrödet/formfranskan är superenkelt att göra och innehåller ingredienser som de flesta har hemma. Vill man tillsätta fibrer i brödet går det bra att byta ut  2 dl av vetemjölet till t ex grahamsmjöl eller rågmjöl.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!  Beställ gärna min brödform – klicka här! 


Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i brödformen – klicka här!

ROSTLIMPA

1 st

Hembakad formfranska som blir otroligt fluffig, ett supergott bröd som är perfekt att rosta. Dubbla degen om du vill baka två limpor. Om du bara har en limpform, kan du låta halva degen stå i kylskåpet medan du gräddar den första limpan. Och sedan baka ut och grädda den andra.

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
ljusa eller blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Forma degen till en limpa och lägg den i Lindas limpform.

4. Pensla brödet med ägg och strö över vallmofrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i ca 40 min. Ta upp limpan och låt den svalna på ett galler.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här! 

 

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i brödformen – klicka här!

LINDAS GAFFELFRALLOR

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop i plåten vilket gör dem extra saftiga, fluffiga och goda!

Här hittar du fler goda brödrecept – klicka här!

LINDAS GAFFELFRALLOR

20 st

50 g jäst
9 dl vatten
1 msk salt

1 dl rapsolja
10 dl rågsikt
9–10 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 20 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

3. Lägg frallorna på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga hål i ytan med en stor gaffel. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 16–20 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler goda brödrecept – klicka här!

REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka i min nya ugnsplåt som ger en perfekt gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gräddningen jämn! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

HÄLSOLIMPA utan jäsning

En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här! 


HÄLSOLIMPA utan jäsning

1 limpa

5 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt
2 msk rapsolja

1 tsk salt
2 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
3 dl havregryn
6 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll kvarg, rapsolja, salt, ägg och bikarbonat i en bunke. Blanda ordentligt Tillsätt havregrynen och låt det stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt rågsikten och blanda till en kladdig brödsmet.

2. Häll degen i Lindas limpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

3. Grädda limporna  längst ner i ugnen i ca 1 tim. Ta upp limpan ur formen och låt den kallna på ett galler innan du skär din i bitar.Går bra att frysa in!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!