LINDAS BANANSOCKERKAKA I LIMPFORM

🍌 Har du en banan hemma? Perfekt! AnvĂ€nd den för att baka en otroligt saftig banansockerkaka i en limpform – den perfekta fikan. Resultatet Ă€r en extra hög och fluffig kaka som smakar himmelskt gott till fikat!

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna sockerkaka i min limpform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jĂ€mnt fint resultat med jĂ€mn grĂ€ddning av hela brödet/kakan!  BestĂ€ll gĂ€rna min limpform – klicka hĂ€r! 
I den hÀr limformen kan du Àven baka bröd, kladdkaka, pajer och mycket mer.
HĂ€r hittar du fler goda, enkla recept att baka i min limpform – klicka hĂ€r!


LINDAS BANANSOCKERKAKA I LIMPFORM

1 sockerkaka

2 Àgg
2 1/2 dl strösocker
75 g smör, smÀlt
Ÿ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 mogen banan, mosad

kanel

Garnering
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR‹

1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader. 

2. Vispa Ă€gg och strösocker pösigt i en bunke. TillsĂ€tt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en slĂ€t smet (man ska inte vispa lĂ€nge för dĂ„ blir glutentrĂ„darna för starka och det ska de inte vara nĂ€r man bakar sockerkaka).

3. Mosa bananen med en gaffel och blanda ner den ordentligt i smeten.

4. HÀll 1/3 av sockerkakssmeten i Lindas avlÄnga ugnsform, klÀdd med bakplÄtspapper, pudra över lite kanel, upprepa 2 ggr till.

5. GrĂ€dda kakan lĂ€ngst ner i ugnen i 35–40 min. LĂ„t den svalna i formen innan du stjĂ€lper upp den pĂ„ en tallrik. Pudra gĂ€rna lite florsocker pĂ„ kakan före servering.

HĂ€r hittar du fler goda, enkla recept att baka i min limpform – klicka hĂ€r!

HĂ€r finns fler goda recept pĂ„ mjuka kakor – klicka hĂ€r!

ASIATISK KÖTTFÄRSÅS

En asiatisk köttfÀrssÄs Àr en smakexplosion med het kryddning. En matrÀtt som lyfter middagen till nya höjder! Perfekt att servera med ris, nudlar eller i salladsblad för en frÀschare variant. LÀtt att tillaga och en perfekt vardagsmiddag och gör gÀrna matlÄdor av maten som blir över.
HĂ€r hittar du fler goda matrecept – klicka hĂ€r!

ASIATISK KÖTTFÄRSÅS

1 silverlök eller gul lök
500 g köttfÀrs
3 vitlöksklyftor
1 dl sweet chilisÄs
1 msk kinesisk soja
2 dl kokosmjölk
salt
svartpeppar

Valfri kryddning:
curry
chiliflakes

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och finhacka löken. Stek löken, köttfÀrs och vitlök ihop i en oljad stekpanna. Mosa sönder köttfÀrsen under stekningen.

2. TillsÀtt sweet chilisÄs, soja, kokosmjölk, salt och peppar. Rör om och lÄt allt puttra pÄ svag vÀrme i ca 5 minuter. TillsÀtt Àven lite curry eller chiliflakes för mer smak och hetta. Servera med ris eller nudlar och fÀrska grönsaker.

HĂ€r hittar du fler goda matrecept – klicka hĂ€r!

MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA

Mördegsinbakad chokladkaka. Den hĂ€r gick Ă„t som smör i solsken. Smördegen ihop med chokladen Ă€r en ljuvlig kombination, bland det godaste jag bakat pĂ„ lĂ€nge!!!
HĂ€r hittar du fler goda recept att baka – klicka hĂ€r!

MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA

Mödeg:
100 g smör, kallt
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1/2 dl strösocker 

Fyllning:
200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri chokladkaka)

Garnering
pÀrlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader. Nyp ihop smöret med salt, vetemjöl och strösocker till en deg.

2. Kavla ut degen till en rektangel som Ă€r 3–4 cm lĂ€ngre Ă€n chokladkakan och ca 20 cm bredare, mellan tvĂ„ bakplĂ„tspapper. Dra bort det övre bakplĂ„tspappret.

3. LĂ€gg chokladkakan ovanpĂ„ degen. 

4. Vik degkanterna över chokladkakan (till ett paket).

5. Strö över pÀrlsocker och tryck till lite sÄ det fastnar pÄ ytan.

6. GrÀddan kakan mitt i ugnen i ca 25 min. LÄt den svalna pÄ plÄten. SkÀr den i bitar nÀr den kallnat. Förvara kakorna i kylskÄpet.

HĂ€r hittar du fler goda recept att baka – klicka hĂ€r!

HĂ€r hittar du fler goda recept att baka – klicka hĂ€r!

HĂ€r hittar du fler goda recept att baka – klicka hĂ€r!

LINDAS BANANSOCKERKAKA

Min banansockerkaka blir perfekt saftig och Ă€r en riktig fika-dröm med sin mjuka konsistens och lĂ€tta banansmak! Älskar denna goding!

HĂ€r finns fler goda recept pĂ„ mjuka kakor – klicka hĂ€r!

LINDAS BANANSOCKERKAKA

2 Àgg
2 dl strösocker
75 g smör, smÀlt
Ÿ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 mogen banan, mosad

kanel

Garnering
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR‹

1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 œ liter.

2. Vispa Ă€gg och strösocker pösigt i en bunke. TillsĂ€tt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en slĂ€t smet (man ska inte vispa lĂ€nge för dĂ„ blir glutentrĂ„darna för starka och det ska de inte vara nĂ€r man bakar sockerkaka).

3. Mosa bananen med en gaffel och blanda ner den ordentligt i smeten.

4. HĂ€ll 1/3 av sockerkakssmeten i formen, pudra över lite kanel, upprepa 2 ggr till.

5. GrĂ€dda kakan lĂ€ngst ner i ugnen i 35–40 min. LĂ„t den svalna i formen innan du stjĂ€lper upp den pĂ„ en tallrik. Pudra gĂ€rna lite florsocker pĂ„ kakan före servering.

HĂ€r finns fler goda recept pĂ„ mjuka kakor – klicka hĂ€r!

HĂ€r finns fler goda recept pĂ„ mjuka kakor – klicka hĂ€r!

LINDAS KESOLIMPA

NYTTIG KESOLIMPA MED HAVREGRYN Keso, havregryn och Ă€gg Ă€r grunden i denna mycket saftiga och fantastiskt goda limpa, inget vetemjöl alls! De nĂ€r vĂ€ldigt lĂ€tt att baka och behöver inte jĂ€sa.

Havregryn i brödet istÀllet för vetemjöl gör det nyttigare och kolhydratinnehÄllet Àr lÀgre Àn i vanligt bröd vilket uppskattas av mÄnga som vill Àta hÀlsosamt och diabetiker som rÀknar kolhydrater.

Reklam för Lindas bakform. HÀr kan du bestÀlla min nya bakplÄt!

Jag har grÀddat denna Kesolimpa i min lÄngpanna som jag tagit fram.
BestÀll gÀrna min nya bakplÄt hÀr! Ett vanligt bakplÄtspapper fÄr exakt plats i ugnsplÄten och rekommenderas nÀr man grÀddar bröd och kakor.
HÀr hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplÄt!

LINDAS NYTTIGA KESOLIMPA

1 limpa

500 g Keso
4 Àgg
8 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

GÖR SÅ HÄR
1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 180 grader. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Blanda ihop allt och avsluta med att arbeta ihop degen med hĂ€nderna sĂ„ att den blir ordentligt kladdig.

2. StjĂ€lp upp degen pĂ„ en ugnsplĂ„t, klĂ€dd med bakplĂ„tspapper. Jag anvĂ€nder min egna lĂ„ngpanna som jag tagit fram. Forma degen till en limpa. Gör den ganska hög för den kommer flyta ut under grĂ€ddningen. Strö lite havregryn pĂ„ ytan.

3. GrÀdda limpan lÀngst ner i ugnen i ca 60 min. LÄt limpan kallna helt innan du skÀr den i skivor.

HĂ€r hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka hĂ€r!

HĂ€r hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka hĂ€r!