Tortellini & köttfärsgryta

Köttfärs och tortellini i en krämig, härlig tomatsås – en lättlagad, otroligt god middag. Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!

Det går bra att använda vanlig pasta istället för Tortellini. Låt grytan puttra tills pastan är genomkokt och anpassa mängden vatten så grytan blir krämig.

Tortellini & köttfärsgryta

4 portioner

1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g köttfärs
svartpeppar
salt
2 msk oregano
2 msk tomatpuré
2 pkt krossade tomater
4 dl vatten
2 msk köttfond eller 1 buljongtärning
1 1/2 dl vispgrädde

Tips! Tillsätt en nypa chiliflakes för mer styrka.

Tillsätt:
250 g Tortellini, valfri sort (eller pasta)
Tips! Du kan tillsätta 400 g Tortellini om du vill ha rejält med Tortellini i grytan (ev. behövs lite mer vatten också så grytan inte blir för torr)

GÖR SÅ HÄR

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör eller olja i en stekpanna. (Ta sedan upp löken och lägg den på en tallrik).

2. Stek köttfärsen i en stekpanna ihop med, svartpeppar, salt, oregano och pressad vitlök. Mosa köttfärsen med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och fond/buljong. Tillsätt den stekta löken och låt allt puttra på låg värme i några minuter. 

4. Tillsätt vatten och tortellini och låt det puttra i ca 10 minuter, tills tortellinin är mjuk. Om du använder pasta kan det behöva puttra några minuter till. Tillsätt vispgrädden efter halva tiden.

Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!

VANILJSMÖRBULLAR

Ljuvligt goda bullar fyllda med vaniljsmörkräm! Älskar dessa bullar!

Reklam för min Panetti köksmaskin
Jag har bakat degen i min nya Panetti köksmaskin. Jag är verkligen imponerad av den här moderna köksmaskinen. Den stilrena designen och de starka sugpropparna som håller den stadigt på bänken är ett stort plus när man knådar deg. Funktioner som inbyggd våg, timer, recept och den digitala pekskärmen visar verkligen att den ligger i framkant.

Om du funderar på att skaffa en ny köksmaskin vill jag varmt rekommendera den här modellen. Den utmärker sig inte bara genom att knåda deg perfekt, utan även med sina många praktiska funktioner som kommer att revolutionera din bakning och matlagning. Missa inte detta tips direkt från mig!

⭐️RABATTKOD GER 500 KR⭐️
Rabattkoden: Linda500 ger dig 500 kr rabatt på denna suveräna köksmaskin på panetti.seklicka här!

Du får även 500 kr i rabatt på Panetti pizzaugn med rabattkoden: Linda500

VANILJSMÖRBULLAR

20 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 krm salt
1 dl strösocker
1/2 tsk kardemumma
8–9 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Dekorering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i fem minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min. 

2. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 20 små högar på en tallrik och ställ den i frysen medan degen jäser. Sätt ugnen på 230 grader. 

3. Knåda igenom degen på bakbordet och dela den i ca 20 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i på i pappersformar på en ugnsplåt.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Strö över pärlsocker och låt dem jäsa i ca 20 minuter.

6. Grädda bullarna längst ner i ugnen i 12–14 min.

Om du funderar på att skaffa en ny köksmaskin vill jag varmt rekommendera den här modellen. Den utmärker sig inte bara genom att knåda deg perfekt, utan även med sina många praktiska funktioner som kommer att revolutionera din bakning och matlagning. Missa inte detta tips direkt från mig!

⭐️RABATTKOD GER 500 KR⭐️
Rabattkoden: Linda500 ger dig 500 kr rabatt på denna suveräna köksmaskin på panetti.seklicka här!

Du får även 500 kr i rabatt på Panetti pizzaugn med rabattkoden: Linda500

JORDGUBBSKAKA MED VIT CHOKLAD

Ljuvligt god jordgubbskaka möter len vit choklad i en oemotståndlig kombination som smälter i munnen. Denna enkla men goda kaka är perfekt att bjuda på till fikastunden och kommer garanterat att bli en ny favorit hos alla som älskar jordgubbar och vit choklad.

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Den här formen är suverän att baka i! Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna jordgubbskaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet. 
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 


Jag gör recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

JORDGUBBSKAKA MED VIT CHOKLAD

12 bitar

1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält

Garnering
12 jordgubbar
25 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö lite ströbröd i botten om du vill (funkar även utan).

3. 3. Nyp bort bladen på jordgubbarna och rulla den i lite potatismjöl.

4. Ställ jordgubbarna i två rader i smeten.

5. Grovhacka chokladen och strö det över smeten runt jordgubbarna.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vispgrädde.

Jag gör recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

PANNBIFF I GRÄDDSÅS

Pannbiff i godaste gräddsåsen är en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här får ni ett recept på mina favorit-pannbiffar i den allra godaste gräddsåsen! Jag gillar att endast använda vispgrädde i såsen, men det går lika bra att byta ut 2–3 dl vispgrädde till mjölk, men då kan det behövas mer vetemjöl för att såsen ska bli krämig (och inte för lös).

Servera gärna med hemgjort potatismos – recept klicka här!

Gör inlagd gurka på 5 minuter till pannbiffen – klicka till receptet här!

PANNBIFF I GRÄDDSÅS

6 stycken

1 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 gul lök, riven
600 g köttfärs
salt
svartpeppar

Gräddsås
5 dl vispgrädde (eller 3 dl vispgrädde + 2 dl mjölk)
ca 1 msk vetemjöl
1 msk kalvfond
25 g smör
några teskedar kinesisk soja
ev. salt & lite peppar

Servera gärna med hemgjort potatismos – recept klicka här!

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ströbröd, vispgrädde, ägg, dijonsenap, kalvfond och riven lök i en bunke. Rör om ordentligt och låt blandningen stå i några minuter.

2. Tillsätt köttfärs, salt och svartpeppar och blada ihop allt ordentligt.

3. Dela färsen i 6 delar och forma dem till runda bollar. Platta till dem till runda biffar.

4. Stek köttfärsbiffarna några minuter på varje sida i en stekpanna med smör på medelvärme.

5. Ta upp köttfärsbiffarna och låt smöret och resterna ligga kvar i stekpannan.

6. Gräddsås: Vispa ihop vispgrädde, vetemjöl och kalvfond i en bunke. Vispa ordentligt med en visp så att vetemjölet finfördelas i grädden.

7. Sätt stekpannan på medelvärme (med resterna från pannbiffen kvar i stekpannan), tillsätt smöret och låt det smälta.

8. Häll ner blandningen med vispgrädde. Vispa hela tiden med en visp och låt såsen puttra på låg värme tills den tjocknar. Tillsätt soja och ev. lite salt och peppar. Sojan är salt i sig och smaka därför av och tillsätt salt om du vill ha mer sälta. Om såsen inte tjocknar: blanda ihop vetemjöl med lite kallt vatten eller kalla mjölk och vispa ner det i såsen och låt det puttra i några minuter till.

Gör inlagd gurka på 5 minuter till pannbiffen – klicka till receptet här!

Servera gärna med hemgjort potatismos – recept klicka här!

Lindas syltsnittar

Ät syltsnittarna som de är eller servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass och du har en superläcker dessert. Hallongrottor, syltkakor, hallonsnittar... Kärt barn har många namn, men jag kallar dessa godingar för syltsnittar. Det går lika bra att använda jordgubbssylt som hallonsylt (eller blåbärssylt).

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Den här formen är suverän att baka i! Den är helt perfekt att baka bröd i, men även dessa syltsnittar, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet. 
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Jag delar olika sorters recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Deg
100 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker

½ krm salt 
4 1/4 dl vetemjöl

Fyllning
1 dl hallonsylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt och vetemjöl i en bunke till en kakdeg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Tryck ut degen i botten på Lindas avlånga form, klädd med bakplåtspapper. Gör kanterna lite högre.

3. Bred ut sylten i botten (ej upp på kanterna).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Skär kakorna i bitar. Ät dem som de är eller servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass och du har en superläcker dessert.

Jag delar olika sorters recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Jag delar olika sorters recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!