Annonssamarbete med Ellos som innehåller annonslänkar.
Ljusrosa, superhäftig bakmaskin! Champion CHKA100 är en kraftfull och stilrent designad köksmaskin. Kampanjpris, endast 799 kr! För mer info och beställning, klicka till webbutiken här!
Tänk att ha den här på köksbänken, vilken dröm!
Klicka på bilden ovan för mer info och beställning!
En superläcker, frasig smulpaj med hallon i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept!
Tips! Havregrynen i pajdegen kan bytas ut mot ¾ dl vetemjöl till.
Tips! Det är ljuvligt gott och knaprigt att smula hackad sötmandel på pajdegen innan gräddning! Det ger en god smak och är härligt knaprigt!
Hallonsmulpaj
Ca 12 portioner
Fyllning 500 g hallon, frysta eller färska 1 ½ msk potatismjöl 3 msk strösocker
Pajdeg 125 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hallonen i en pajform, rektangulär, ca 24 x 34 eller rund, ca 26 cm i diameter. Strö över potatismjöl och strösocker och rör om.
2. Pajdeg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.
3. Smula degen över hallonen i formen.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.
Nyttiga, mycket lättbakade och goda frallor som inte innehåller något vanligt vetemjöl. Istället innehåller de mixade havregryn. Om du inte vill mixa havregrynen själv kan du köpa färdigt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra vitaminrika, saftiga och goda!
7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl
Mjölfria morotsfrallor
1 st
1 dl finriven morot 7 dl havregryn (mixa dem till mjöl) 2 ägg 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 dl mjölk
Äntligen en nyttig dessert som är riktig, riktig god! Bananen blir fantastiskt smakrik och läcker när den rostas i ugnen och de knapriga sötmandlarna på toppen är en ljuvlig kombination. Jag har serverat den med mosade hallon, men vill man göra desserten ännu lyxigare kan man med fördel även servera den med vispad grädde eller glass.
Gräddig, chokladig & frasig marängtårta fylld med bär. Den är vansinnigt läcker och god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta.
Noblessemarängtårta i långpanna
16–20 bitar
Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker
Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad
Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad 2–3 dl valfria bär
Fyllning & garnering ca 20 st chokladplattor, t ex Noblesse
GÖR SÅ HÄR
1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.
3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla marängbottnen med chokladen. Ställ den i kylen tills chokladen stelnat.
4. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Hacka den vita chokladen fint och blanda ner den i grädden.
5. Bred ut ett tunt lager vispgrädde. Strö ut valfria bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbsbitar ovanpå grädden. Täck bären med ett tjockt lager grädde.