Ananassmulpaj

En superläcker, god smulpaj med ananas i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept!

Tips! Havregrynen kan bytas ut mot 1/2 dl vetemjöl.

Ananassmulpaj

Ca 12 portioner

Fyllning
10 ananasringar (på burk) 
1 msk potatismjöl

Deg
125 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar.

2. Lägg ananasbitarna i en pajform. Strö över potatismjöl och rör om.

3. Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smuldeg.

4. Smula degen över ananasbitarna i formen.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera den med vaniljsås eller glass.

Mjölkchokladsockerkaka

Godare än godast! En riktigt supersaftig chokladsockerkaka med mycket chokladsmak. En favoritsockerakaka för alla chokladälskare! Chokladen kan bytas ut mot valfri sort.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Mjölkchokladsockerkaka

Ca 12 bitar

Saftig, mjuk kaka med läckra chokladbitar i smeten.

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
75 g mjölkchoklad, finhackad (kan uteslutas)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Smörj en sockerkaksform med smör, ca 1 1/2 liter,  och bröa med kokos (eller ströbröd).

3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

4. Hacka chokladen fint. Rör ner bitarna i smeten i smeten i formen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 36–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker.

Kärleksmumssockerkaka

En drömgod, oerhört saftig kärleksmumskaka med glasyr & kokos. En favorit som jag kommer baka hur många gånger som helst igen! Sååååå god och lätt att göra.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)
Tips! Baka klassiska kärleksmums – klicka här för recept!

Kärleksmumssockerkaka

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 37–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och eventuellt lite vatten så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
Tips! Baka klassiska kärleksmums – klicka här för recept!

 

Tips! Baka klassiska kärleksmums – klicka här för recept!

Beställ hem Lindas bakböcker – klicka här! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man gör!

Chokladbollstårta med öron

 

En ljuvligt god, rolig och härlig chokladbollstårta som har öron på toppen. Den här gör garanterat succé på kalaset!

CHOKLADBOLLSTÅRTA MED ÖRON

12–14 bitar

10 dl havregryn
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl kokos
2 msk kaffe, kallt
175 g smör, rumsvarmt
ca ½ dl vatten

2 tandpetare

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

2. Forma 2 små runda bollar till öronen. Rulla dem i kokos. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Fäst öronen ovanpå bollen genom att sticka ner dem i tandpetare. Förvara tårtan i kylen.

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

1. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönder dem lite grann med händerna. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, Oboy och kokos i en bunke. Nyp ihop smöret med det torra ingredienserna. Tillsätt kaffe och rör ihop. Häll i mjölk (eller vatten), lite i taget och blanda ihop allt till en lite kladdig smet.

steg2

2. Forma två små runda bollar till öronen. Rulla dem i kokos. Gör en stor boll av degen och rulla den i kokos. Fäst öronen ovanpå bollen genom att sticka ner dem i tandpetare. Förvara tårtan i kylen.

Saftig chokladsockerkaka

En oerhört saftig sockerkaka med mycket chokladsmak. Ett mycket bra, välbeprövat recept som jag varmt rekommenderar!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Saftig chokladsockerkaka

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
½ dl kakao
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

2. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen.

3. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 37–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!