Kanelgömma
Den här kanelgömman är en ny favorit! Kakan är supersaftig, mjuk med smak av både kardemumma och kanel. De saftiga kanelgömmorna i smeten är ljuvligt goda och läckra. Den är lätt att baka och perfekt att slänga ihop till fikat.
Kanelgömma
Ca 12 bitar
100 g smör, smält (låt det svalna)
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 ½ tsk kardemummakärnor, stötta
2 ½ dl filmjölk
Kanelfyllning
1 1/2 msk smör, rumsvarmt
1 msk kanel
4 msk strösocker
Garnering
2 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop det smälta smöret och strösocker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
3. Kanelfyllning: Mosa ihop smöret med kanel och strösocker.
4. Forma små kulor av kanelfyllningen och lägg ut dem på smeten. Strö över pärlsocker
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 45 min. Låt den svalna i formen.