Dammsugare/punschrullar

punschrullar4 punschrullar6

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Dammsugare/punschrullar

4 dl valfria kaksmulor (jag använde 2 dl cookies + 2 dl sockerkakssmulor)
4–6 droppar arrakessens
1 dl florsocker
1 dl smör, rumsvarmt
2 msk kakao

Garnering
200 g grönt marsipanlock (eller annan färg)
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.

2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.

3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.

4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.

5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.

6. Smält chokladen över vattenbad.

7. Doppa ändarna i choklad.

8. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.
1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.
2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.
2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.
3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.
3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.
4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.
4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.
5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.
5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.
6. Smält chokladen över vattenbad.
6. Smält chokladen över vattenbad.
7. Doppa ändarna i choklad.
7. Doppa ändarna i choklad.

punschrullar5 punschrullar1 punschrullar2 punschrullar3 punschrullar7

 

Dammsugare

dammsugare9 dammsugare12

ÄLSKADE DAMMSUGARE Eller punchrullar som de också kallas. Ljuvligt goda klassiker som är perfekta att göra när man har småkakor, sockerkaka eller rulltårta över som ingen äter upp. Jag har smaksatt dammsugarna med arrakessens, men det går också bra med några matskedar punch.

Hemgjorda Delicatobollar –lika goda eller faktiskt ännu  godare än originalet! Klicka på bilden för recept!
Hemgjorda Delicatobollar – lika goda eller faktiskt ännu godare än originalet! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Dammsugare

4 dl valfria kaksmulor (jag använde 2 dl cookies + 2 dl sockerkakssmulor)
4–6 droppar arrakessens
1 dl florsocker
1 dl smör, rumsvarmt
2 msk kakao

Garnering
200 g grönt marsipanlock (eller annan färg)
100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.

2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.

3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.

4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.

5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.

6. Smält chokladen över vattenbad.

7. Doppa ändarna i choklad.

8. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.
1. Mixa kakorna till smulor. Tillsätt arrakessensen under mixningen.
2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.
2. Mixa florsocker, smör och kakao och blanda ihop det med smulorna till en kladdig deg. Ställ den i kylen en stund.
3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.
3. Rulla 2 längder av smeten, ca 2 cm tjocka.
4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.
4. Rulla in längderna i marsipan och fäst ihop dem försiktigt på undersidan.
5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.
5. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa.
6. Smält chokladen över vattenbad.
6. Smält chokladen över vattenbad.
7. Doppa ändarna i choklad.
7. Doppa ändarna i choklad.
8. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.
8. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

dammsugare10 dammsugare11 dammsugare13

Hemgjorda Delicatobollar

chokladdoppadebollar4

Chokladdoppade Deicatobollar – ljuvligt goda – till och med godare än de färdigköpta! Förvara dem i en burk med tätslutande lock i kylen.

Underbart goda knapriga, salta chips i mikron på 5 min – klicka här för recept!
Underbart goda knapriga, salta chips i mikron på 5 min – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Hemgjorda Delicatobollar

Ca 12 st

6 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
½ dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
½ dl starkt kaffe
½ dl florsocker
1–2 msk vatten

Garnering
200 g mörk eller ljus choklad
kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.

2. Smält chokladen över vattenbad.

3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och rulla dem därefter i kokos. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.

1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.
2. Smält chokladen över vattenbad.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och därefter i strössel. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.
3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och därefter i kokos. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.

chokladdoppadebollar2
chokladdoppadebollar4

Nicecream mango

nicecreammango1 nicecreammango3

NICECREAM MANGO Krämig, nyttig bärglass som bara innehåller 2 ingredienser. Ljuvligt god! En favorit som jag ofta gör på kvällen om jag är sugen på något gott framför tv:n. Funkar även som en fräsch dessert efter en god middag. Tid: 5 min.

Nyttig bärsmoothie - klicka på bilden för recept!
Nyttig bärsmoothie – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Nicecream mango

2 portioner

225 g frysta mangobitar (1 paket)
1 fryst banan

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa mangobitarna och bananen i en mixer till en krämig glass. (Om man vill kan man tillsätta några droppar mjölk). Låt frukten tina lite om det är svårt att mixa. Ät glassen direkt.

1. Mixa mangobitarna och bananen i en mixer till en krämig glass. (Om man vill kan man tillsätta några droppar mjölk). Låt frukten tina lite om det är svårt att mixa. Ät glassen direkt.
1. Mixa mangobitarna och bananen i en mixer till en krämig glass. (Om man vill kan man tillsätta några droppar mjölk). Låt frukten tina lite om det är svårt att mixa. Ät glassen direkt.

nicecreammango2

Kladdkakesnittar

kladdkakesnittar3

Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten! Grädda dem inte för länge för länge om du vill ha dem kladdiga i mitten. Gräddar man dem för länge blir de knapriga rakt igenom. Gått det också i och för sig 😉

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Chokladsnittar

Ca 30 st

1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

2 msk kakao
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
110 g smör, rumsvarmt

Garnering
pärlsocker

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min. Grädda inte för länge de ska vara lite kladdiga i mitten.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

kladdkakesnittar1 kladdkakesnittar2 kladdkakesnittar4