Segmjuk rabarberkaka i limpform
Lättbakad, underbart god rabarberkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver och är en riktigt lättbakat favorit! Det enkla är ofta det godaste och så är det i detta fall! Mums! Den här kommer bakas många gånger kan jag lova.
Reklam för Lindas avlånga ugnsform
BAKTIPS!
Baka gärna kakan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! Den har högra, raka kanter och gjord i aluminium vilket gör att gräddningen blir jämn och perfekt! Klicka här för att beställa ugnsformen!
Segmjuk rabarberkaka i limpform
Ca 10 bitar
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
ca 2 stjälkar rabarber
1 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
ev. några malda kardemummakärnor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Skala rabarbern och dela dem i längder, något kortare än bredden på limpformen.
4. Strö potatismjöl och strösocker över rabarbern.
5. Lägg rabarberlängderna i en rad i mitt på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.