Segknapriga chokladsnittar

segknaprigachokladsnittar5 segknaprigachokladsnittar6

Segknapriga chokladsnittar! Älskade, goda småkakor som är busenkla att baka. Det knapriga pärlsockret gör kakorna extra lyxiga och goda. Fyll kakburken med dessa härliga chokladkakor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Segknapriga chokladsnittar

30–35 st

1 ½ dl strösocker
2 msk kakao
½ krm salt
½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
1 msk ljus sirap

125 g smör, rumsvarmt 

Garnering
pärlsocker

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

segknaprigachokladsnittar2

segknaprigachokladsnittar3 segknaprigachokladsnittar4

Segknapriga mjölkchokladrutor

mjölkchokladrutor4 mjölkchokladrutor6

Superläckra, goda godiskakor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Segknapriga mjölkchokladrutor

Ca 30 st

1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt

Garnering
200–400 g mjölkchoklad (beroende på hur tätt man lägger bitarna)

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt. Lägg bitar med mjölkchoklad ovanpå längderna.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min.

6. Skär längderna i bitar, 4–6 cm, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt. Lägg bitar med mjölkchoklad ovanpå längderna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min. 6. Skär längderna i bitar, 4–6 cm, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min. 6. Skär längderna i bitar, 4–6 cm, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten. (Om man vill kan man lägga pärlsocker på  någon av  längderna istället för mjölkchoklad).

mjölkchokladrutor1

mjölkchokladrutor1 mjölkchokladrutor3 mjölkchokladrutor5

Grova havregrynsfrallor

Skärmavbild 2017-03-13 kl. 07.55.19Grova havregrynsfrallor. Grova, men ändå luftiga och saftiga frukostfrallor med havregryn och rågmjöl i degen. Mättande och supergoda!

Tips kalljäsning!
Det går bra att kalljäsa degen. Då kan du hoppa över första jäsningen och baka ut bröden direkt på plåten. Låt dem jäsa på plåten, under bakduk i kylen över natten. Ta fram dem i rumstemperatur 15–30 min före gräddning.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Grova havregrynsfrallor

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm (eller vatten) mjölk gör innanmätet lite mjukare och vatten lite segare
2 dl havregryn
½ dl vetekli (kan uteslutas och ersättas av ½ dl havregryn till)
1 ½ tsk salt
½ dl rapsolja
3 dl fint rågmjöl
7–9 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg (eller vatten) ägg ger en blankare yta
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregrynen och vetekli och låt blandningen stå och dra i 5 min.

2. Tillsätt salt, rapsolja, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Dela degen i ca 20 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten (ägg ger en blandare yta) och strö över havregryn.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregrynen och vetekli och låt blandningen stå och dra i 5 min. 2. Tillsätt salt, rapsolja, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt havregrynen och vetekli och låt blandningen stå och dra i 5 min. 2. Tillsätt salt, rapsolja, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Dela degen i ca 20 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Dela degen i ca 20 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten (ägg ger en blandare yta) och strö över havregryn. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten (ägg ger en blandare yta) och strö över havregryn. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.

Skärmavbild 2017-03-13 kl. 07.55.19

Syltkakor

syltkakor2 syltkakor3

Spröda, smarriga kakor med sylt i mitten. Sylten går bra att byta ut mot valfri sylt. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. Går även bra att frysa in i ca 1 månad.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Syltkakor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
1–2 dl valfri sylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med sylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med jordgubbssylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

syltkakor1 syltkakor4 syltkakor5

Nicecream hallon

nicecreamhallon4 nicecreamhallon3

NICECREAM HALLON Fräsch, svalkande och hälsosam glass som endast innehåller endast frukt och bär! Tid: 5 min.

Nyttig mikrokladdkaka helt utan socker, mjöl eller smör! Klicka på bilden för recept!
Nyttig mikrokladdkaka helt utan socker, mjöl eller smör! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Nicecream hallon

2 portioner

ca 225 g frysta hallon ( jordgubbar eller blåbär)
1–2 fryst bananer

1–2 dl mjölk (kan uteslutas om du vill, men gör glassen ännu krämigare)

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa hallonen (och ev. andra bär) och bananen i en mixer till en krämig glass. (Om man vill kan man tillsätta mjölk också). Låt frukten tina lite om det är svårt att mixa. Ät glassen direkt.

1. Mixa hallonen och bananen i en mixer till en krämig glass. (Om man vill kan man tillsätta några droppar mjölk också). Låt frukten tina lite om det är svårt att mixa. Ät glassen direkt.
1. Mixa hallonen och bananen i en mixer till en krämig glass. (Om man vill kan man tillsätta några droppar mjölk också). Låt frukten tina lite om det är svårt att mixa. Ät glassen direkt.

nicecreamhallon2 nicecreamhallon1