Spröda, läckra syltkakor med jordgubbssylt i mitten. Sylten går bra att byta ut mot valfri sylt. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. Går även bra att frysa in i ca 1 månad.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Deg 1 dl strösocker 5 dl vetemjöl ½ krm salt 200 g smör, rumsvarmt
Garnering 1–2 dl jordgubbssylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med sylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med jordgubbssylt.4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i fyra delar.
2. Rulla ut degen till fyra rullar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Ringla Nutella i mitten på två av längderna. Lägg på de andra längderna som lock. Tryck ihop kanterna.
3. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i fyra delar.2. Rulla ut degen till fyra rullar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Ringla Nutella i mitten på två av längderna. Lägg på de andra längderna som lock. Tryck ihop kanterna.3. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. En storfavorit som har en rykande åtgång. Den här bakade jag i Dalarna där min mamma har ett sommarställe. Vi åt upp den här på bara några minuter. Såååå god! Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.