Varma jordgubbar och kvarg

kvargjordgubbar

Varma jordgubbar & kvarg. De varma jordgubbarna ihop med kvargen är ljuvligt gott. En mycket mättande, nyttig och snabb frukost eller mellanmål.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Varma jordgubbar & kvarg

150 g frysta jordgubbar (färska går också bra)
1–2 dl kvarg

GÖR SÅ HÄR
1. Mosa jordgubbarna i en skål. Värm den i mikron.

2. Lägg på kvarg och ät direkt. Supergott! Låt jordgubbarna svalna lite om de är för varma.

1. Mosa jordgubbarna i en skål. Värm den i mikron.
1. Mosa jordgubbarna i en skål. Värm den i mikron.

 

Jordgubbsgrottor

jordgubbsgrottor1

Spröda, läckra syltkakor med jordgubbssylt i mitten. Sylten går bra att byta ut mot valfri sylt. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. Går även bra att frysa in i ca 1 månad.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Jordgubbsgrottor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
1–2 dl jordgubbssylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med sylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med jordgubbssylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

jordgubbsgrottor3 jordgubbsgrottor2

Smartiessnittar

smartiessnittar8 smartiessnittar10

Ljuvligt goda, läckra knapriga smartiessnittar! Lätta att baka med en rykande åtgång. Servera dem i en burk med tätslutande lock.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Smartiessnittar

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap

ca 200 g Smarties

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.

3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.
3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

smartiessnittar6smartiessnittar9 smartiessnittar6

Nutellasnittar

nutellasnittar7 nutellasnittar5

Knapriga Nutellasnittar! Mycket lättgjorda, läckra godiskakor som är fyllda med härlig krämig Nutella.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Knapriga Nutellasnittar

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap

Fyllning
ca 1 dl Nutella

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i fyra delar.

2. Rulla ut degen till fyra rullar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Ringla Nutella i mitten på två av längderna. Lägg på de andra längderna som lock. Tryck ihop kanterna.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i fyra delar.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i fyra delar.
2. Rulla ut degen till fyra rullar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Ringla Nutella i mitten på två av längderna. Lägg på de andra längderna som lock. Tryck ihop kanterna.
2. Rulla ut degen till fyra rullar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Ringla Nutella i mitten på två av längderna. Lägg på de andra längderna som lock. Tryck ihop kanterna.
3. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
3. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

nutellasnittar4 nutellasnittar6 nutellasnittar8

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka5 Kanelbullesockerkaka4

Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. En storfavorit som har en rykande åtgång. Den här bakade jag i Dalarna där min mamma har ett sommarställe. Vi åt upp den här på bara några minuter. Såååå god! Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kanelbullesockerkaka

 

ca 12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
2 dl mjölk

Fyllning
2 tsk mald kanel
¾ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.

3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.

4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

Kanelbullesockerkaka1
Kanelbullesockerkaka2