En snabbgjort pizzabotten som är gudomligt god och behöver inte jäsa. Den här pizzan är perfekt att slänga ihop en vardagkväll när man har bråttom eller när man har taco-, eller köttfärssåsrester. Bottnen är sååååå himla god!
Använd vanlig köttfärs eller tacoköttfärs, men tänk på att den inte får vara för blöt för då blir bottnen svampig. Sila bort vätskan från köttfärssåsen om det behövs.
Dubbla eller trippla degen om du vill ha flera plåtar med pizza.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Snabb köttfärspizza i långpanna
1 plåt
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk (vatten går också bra)
Fyllning
4 msk pizzatomatsås (kan uteslutas)
ca 4 dl köttfärssås av valfri sort
ca 200 g ost, riven
oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en lite kladdig deg. (Ska inte knådas för då blir pizzabottnen seg).
2. Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper.
3. Bred eventuellt ut ett tunt lager pizzatomatsås (jag struntade i det denne gång). Bred ut köttfärssåsen.
4. Strö över riven ost och oregano.
4. Grädda pizzan mitt i ugnen i 13–15 min. Tänk på att värmen i olika ugnar kan variera så håll koll på gräddningen mot slutet.