Tigerkaka är en ljuvligt god, läcker klassiker som består av både ljus och mörk smet i en härlig blandning. Det fina mönstret som bildas är olika varje gång, den ljusa och mörka smeten skapar magi!

Följ gärna Lindas bakskola på Instagram för mer inspiration – klicka på länken och sedan på FÖLJ: https://www.instagram.com/lindasbakskola/?hl=sv

Tigerkaka

Ca 12 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
75 g smör, smält

Ljusa smeten
2 msk vetemjöl (för att smeten ska få samma konsistens som den mörka)

Mörka smeten
2 msk kakao

Garnering
florsocker (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll hälften av smeten i en annan skål. Rör ner 2 msk vetemjöl i den ena och 2 msk kakao i den andra. (Vetemjölet tillsätts i den ljusa smeten för att det ska bli samma konsistens i båda varianterna).

3. Häll den ljusa smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Ringla över den mörka smeten och rör om lite försiktigt med en sked.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik. Pudra över florsocker före servering.